Sziget otkrio spisak izvođača

Skunk Anansie, Chemical Brothers, Motorhead, Gotan Project i neizostavni Goran Bregović samo su neki od izvođača na ovogodišnjem Szigetu, koji se od 10. do 15. avgusta održava na ostrvu Obudai, u Budimpešti.
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2011. 15:00h

Na šest bina, od kojih su neke ustanovljene tek ove godine, tokom pet festivalskih dana nastupiće brojni izvođači.

Europe Stage

Najveća novost u devetnaestoj epizodi mađarskog festivala je "Europe Stage", bina na kojoj će nastupiti bendovi iz različith krajeva starog kontinenta. Priliku će dobiti sastavi koji su popularni u svojim zemljama, ali još nijesu napravili internacionalnu karijeru. Za sada se zna da će ovu binu dijeliti Triggerfinger, koji su u svojoj zemlji poznati kao "flamanski AC/DC", italijanski alternativni rok bend Verdena i njemački sastav Sohne Mannheims koji je sastavljen od brojnih muzičara koji izvode rege, hip hop, rok i pop muziku.

Pop-Rock Stage

Jednu od najvećih bina "Pop-Rock Stage" ove godine posjetiće britanski sastav Pulp, dobitnik brojnih Brit nagrada Dizzie Rascal, a osim njih najavljeni su i Smash Mouth, Rise Against, Flogging Molly, Interpol, The National, Chemical Brothers i Gogol Bordello, koji će po drugi put nastupiti na ovom festivalu.

World Music Main Stage

"World Music Main Stage" okupiće brojne, žanrovski različite muzičare. Kubanci Eliades Ochoa i Katalonci Ojos de Brujo nastupiće sa imenima kao što su AfroCubism, Bassekou Kouyate, i mnogi drugi. Na ovoj bini nastupiće i popularni Gotan Project, kao i Bregović sa svojim "Orkestrom za svadbe i sahrane".

Na bini A38-WAN2 posjetioci festivala će moći da čuju sastave Skunk Anansie, Marina & the Diamonds i Hurts, dok će "Party Arena" ugostiti The Bloody Beetroots Death Crew 77, Hadouken! i Crystal Castles.

Metal Main Stage

"Metal Main Stage" će i ove godine ponuditi dobar program za ljubitelje tvrđeg zvuka. Za sada se zna da će na ovoj bini nastupiti Judas Priest, Motorhead, i Sonata Arctica.

U saopštenju organizatora navodi se da ovogodišnje izdanje Szigeta ne odustaje od velikih muzičkih imena, ali će u odnosu na prošle godine ugostiti više mladih izvođača koji promovišu nove muzičke trendove.

Cijene karata

Ono što će obradovati eventualne posjetioce je činjenica da je cijena karata nepromenjena u odnosu na prošlu godinu. Komplet karata do 30. aprila košta 140 eura, a ukoliko želite rezervisati mjesto u kampu morate dodati još 30 eura. Cijena kompleta će rasti u toku vremena, a dnevne karte biće dostupne po cijeni od 45 eura. Karte se mogu naručiti putem Interneta, preko zvaničnog web sajta festivala sziget.hu.

Bonus video: