Duško Vujović nakon više od 10 godina pjevao u Podgorici

Već pri početnim taktovima numere "Ja najradije bih", koju je prije nekoliko godina ponovo snimio, atmosfera se usijala
349 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2011. 13:34h

Poznati roker, vođa nekadašnje beranske grupe "Krivi toranj" Duško Vujović, nakon više od deset godina nastupio je u Podgorici i to u lokalu "Galerija".

Iako je je početak svirke bio najavljen od 22 sata, Duško je pola sata ranije počeo da svira za nekolicinu fanova koji došli da zauzmu mjesto. Za "zagrijavanje", odabrao je domaće i strane hitove među kojima su pjesme „Indexa“, „Bijelog dugmeta“, Zdravka Čolića, „Policea“, „Bon Jovija“. Kako se lokal punio, tako je svaki novi gost, u želji da poslije toliko godina ponovo uživo čuje Duškove hitove, tražio neku od njegovih pjesama.

"Može li nešto od Duška Vujovića“, bilo je najčešće pitanje, pa se muzičar nakon pola sata svirke odlučio da obraduje one koji su Galeriju napunili upravo zbog njegovih pjesama.

Već pri početnim taktovima numere "Ja najradije bih", koju je prije nekoliko godina ponovo snimio, atmosfera se usijala, a Duško je pojedine djelove pjesme iskoristio da „odmori“ jer su ga prisutni koji su pjevali u jedan glas nadjačali.

"Izvinjavam se na greškama. Dugo nijesam svirao sam, obično imam bend, a ja samo pjevam", pravdao se Dule za sitne greške koje je pravio svirajući, a iskreno obraćanje publici ispraćeno je aplauzom i vriskom.

"Svirao ja davno u jednom lokalu, ostanem bez pića i zovem 'Konobar', a on se okreće da vidi ko ga zove... kao da svi gosti imaju mikrofon“

Svirajući na gitari, Vujović je čak i glasno razmišljao:

"Ček da se sjetim kako počinju Daire", pa je publika počela da pjeva hit "Smaka".

Pričao je i kako su pojedine numere nastajale, a dok je dozivao konobara, kazao je i ovo:

"Svirao ja davno u jednom lokalu, ostanem bez pića i zovem 'Konobar', a on se okreće da vidi ko ga zove... kao da svi gosti imaju mikrofon“. U prvom bloku prisutni su imali priliku da od Duškovih pjesama čuju „Čupavac pred sudom“, „Napolju led“, „Kao da sam tvoj“, kao i još jednu novu „Ružno pače“.

"Hvala vam puno. Nijesam znao kako će svirka proći, imao sam tremu, ali vi ste mi je razbili. A sada dok ja malo odmorim, sviraće za vas moj kolega Stafan Pantović iz grupe Žil Vern", najavio je Vujović muzičku „zamjenu“.

Pantović, koji u „Galeriji“ svira subotom, je još više razmrdao publiku svirajući, kako ih je nazvao, svoje mikseve, a pošto je Duško preuzeo mikrofon, Stefan ga je na nekoliko pjesama ispratio uz gitaru. Pokazalo se da su pravi tandem, Duško je sviranje prepustio mladom kolegi, a on nastavio da pjeva, pa su tako zabavljali do kraja nastupa.

Svi koji su prospustili ovu zabavu, reprizu će imati sljedećeg četvrtka u lokalu Galerija.

„Lana” spremna za puštanje u etar

Duško je sinoć odlučio da publiku počasti i nečim novim.

"Evo sad pjesme koju nijeste imali priliku da čujete. Znam da nije dobro svirati numere koje niko ne zna, ali sam osjetio potrebu da vam predstavim "Lanu", obratio se publici.

Zatim je pokazao kako bi zvučala kao brza i balada, a već na polovini izvođenja svi su već pjevali refren „Lomila me Lana ko da sam od stakla ili porcelana“.

Oduševljen reakcijom, Duško je konstatovao „Znači, možemo da je pustimo u etar“.

Bonus video: