Muse najavio novi album za 2013.

Belami je naglasio da neće žuriti sa nasljednikom izdanja "The Resistance" iz 2009. godine: “Volio bih da novi album izađe 2012, ali 2013. ćemo ga sigurno objaviti”
0 komentar(a)
Muse, Foto: Flickr
Muse, Foto: Flickr
Ažurirano: 01.03.2011. 17:11h

Muse će krajem godine početi da snima šesti album, ali će njegovo objavljivanje obožavatelji britanskog benda čekati možda i do 2013. godine, kazao je frontmen Met Belami za BBC.

On je objasnio da će njegova grupa ove godine manje raditi. Njemu i kolegama cilja je da periodično održe po koju svirku “kako bi ostali aktivni i svježi”, a zatim će najvjerovatnije, pred kraj godine, početi rad na novom materijalu.

Belami je naglasio da neće žuriti sa nasljednikom izdanja "The Resistance" iz 2009. godine: “Volio bih da novi album izađe 2012, ali 2013. ćemo ga sigurno objaviti”.

Kompletan projekat će se snimati u Londonu pošto, prvi put za 12 godina koliko Muse postoji, sve troje članova - Belami (vokal, gitara), Kristofer Volstinholm (bas) i bubnjar Dominik Hauard - živi na istoj lokaciji.

"Zapravo nikada nijesmo snimili kompletan album ovdje (u Londonu), biće lijepo objediniti sve na jednom mjestu, možemo čak da izlazimo zajedno i družimo se", kazao je Belami i dodao: "To takođe znači da možemo raditi na albumu duži period bez pritiska da završimo za tri nedjelje koliko obično imamo studio na raspolaganju".

Bend čiji je "The Resistance" nagrađen Gremijem, nastupaće kao podrška sastavu U2 na južnoameričkoj turneji.

Bonus video: