"VRATILI SMO SE"

Albanski hakeri napali Facebook stranicu Exit festivala

Na stranici su se prvo pojavili post i link koji se tiču administriranja korisničkih stranica
0 komentar(a)
Exit, Foto: Facebook.com
Exit, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 28.02.2011. 22:01h

Facebook stranica Exit festivala je hakovana danas rano polijepodne. Svi administratori stranice ostali su bez naloga koji su omogućavali pristup stranici i uređivanje sadržaja, piše Blic.

Na stranici su se prvo pojavili post i link koji se tiču administriranja korisničkih stranica, a zatim i parole „VRATILI SMO SE!“ i „NIKO NE MOŽE UZETI NAŠU STRANICU“. Postovi su napisani na engleskom i na srpskom jeziku.

Blic piše da su admistratori Exita ispod tih postova ostavili komentar da je stranica napadnuta, ali su komentari uklonjeni gotovo istog trenutka.

“Vaša stranica je hakovana i uskoro će biti izbrisana“, komentar je izvjesnog Ervina Sulaja, na čijem proflu je, umjesto njegove fotografije, stisnuta pesnica i logo “Albanske sajber armije“ uz moto „Mi ne zaboravljamo!“.

Napadači su, piše Blic, postavili i video nastup Dejvida Gete sa Exita 2010, nekoliko besmislenih postova na lošem engleskom jeziku, video Tupaka Šakura i Karla Koksa.

Napadnute su i Facebook stranice Exit – Makedonija i Exit – BiH, namijenjene informisanju fanova u te dvije zemlje.

Exit stranica na Facebooku ima preko 100.000 fanova, što je čini jednom od najposjećenijih festivalskih stranica na svijetu.

Preporučujemo za Vas