Pjesma "Čaroban" predstavlja Srbiju na Eurosongu

Inače, Danica Radojčić Nina je višestruka pobjednica takmičenja Dečijeg kulturnog centra "Zlatna sirena" i FADEMUS-a i pjevačica benda “Legal Sex Departement”.
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.02.2011. 15:46h

Mlada pjevačica Danica Radojčić Nina - “debitant”, kako ju je nazvala kompozitorka pjesme “Čaroban” Kristina Kovač - predstavljaće s pomenutom numerom Srbiju na 56. Eurosongu u Diseldorfu.

Skoro 15 hiljada glasova Nini je bilo više nego dovoljno da ubjedljivo pobijedi svoje konkurente Aleksandru Kovač (ukupno dobila 5.994 glasa) i grupu “Briz” (4.049 glasova).

"Zaista sam u šoku. Nisam očekivala pobjedu. Otpjevala sam pjesmu najbolje što sam mogla" rekla je Nina nakon proglašenja.

Inače, Danica Radojčić Nina je višestruka pobjednica takmičenja Dečijeg kulturnog centra "Zlatna sirena" i FADEMUS-a i pjevačica benda “Legal Sex Departement”.

Interesantno je da je kompozitorka Kristina Kovač "našla na YouTube kanalu", kao što je Goran Bregović prošle godine "našao" Milana Stankovića. Studira farmaciju, ali, kako kaže “za muziku živi".

Autorka pobjedničke pjesme Kristina Kovač u okviru emisije istakla je da je od samog starta željela da pjesmu koju “već mjesecima prebira po klaviru otpjeva debitant“, a nakon proglašenja nije krila oduševljenje. Njenoj pobjedi radovali su se i ostali članovi poznate muzičke familije.

Pored tri takmičarske numere u emisiji “Biramo pesmu za Evropu” predstavili su se i saradnici porodice Kovač, koji su pjevali njihove najpoznatije pjesme.

Tako su u revijalnom dijelu između ostalih nastupili Aleksandra Radović, Nina Badrić, Boris Novković, Karolina Gočeva, Jelena Tomašević, a kao što to obično biva od 2007. godine, i ovu emisiju pjesmom “Molitva” je otvorila Marija Šerifović koja je, za sad, jedina uspjela da dovede “Eurosong” u Beograd.

Na pitanje voditeljke Maje Nikolić, da li bi opet učestvovala na ovom takmičenju kao što su to uradili prošlogodišnja pobjednica Lena, koja će i ove godine predstavljati Njemačku i poznati britanski pjevač Džoni Logan, koji je dva puta pobjeđivao na ovom takmičenju (1980. i 1987. godine), Marija je kratko odgovorila: “Kad opet poželite da budete u vrhu, zovite me”.

Ove Marijine riječi potvrđuju i kladionice, pa tako, sudeći po njima, Srbija ni ove godine neće postići zavidan rezultat.

Za razliku od Merlinove pjesme, koja je za manje od 12 sati imala preko 60 hiljada preslušavanja na popularnoj stranici YouTube, Ninina “Čarobna” za toliko sati imala je oko 15 hiljada pregleda.

Nina će se publici u Diseldorfu predstaviti na prvoj polufinanoj večeri koja je na programu 10. maja.

Galerija

Bonus video: