Zucchero u Beogradskoj areni

U novembru prošle godine, Zucchero je izdao album "Chocabeck" koje mnogi već smatraju jednim od najboljih koji je Zucchero ikada napisao. Za novim albumom slijedi i koncertna turneja.
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2011. 21:15h

Adelmo Fornaciari, poznatiji po nadimku Zucchero koji mu je svojevremeno dao učitelj, svoj proboj na muzičku scenu napravio je pobedom na italijanskom festivalu Kastrokaro 1981. godine. Vrlo brzo, emociju njegovih reči i glasa počeli su da razumeju i dele na svim krajevima sveta.

Njegov album "Blue’s" iz 1987. godine prodat je u 1.3 miliona primeraka i najveći je komercijalni proboj rok albuma ikada dostignut u Italiji. Po objavljivanju albuma, Zucchero je započeo turneju sa Džoom Kokerom i Majlsom Dejvisom.

Od tada, Zucchero je prodao preko 50 miliona albuma širom sveta.

Njegovi dueti su legendarni - sa Ericom Claptonom sarađivao je na pesmi "Wonderful World" i upravo Kleptonov gitarski solo i čini ovu pesmu jedinstvenom dok je pesma "Senza Una Donna" (Without a Woman) sa Paulom Youngom postala internacionalni hit.

Pesma "Baila (Sexy Thing)" je obeležila 2001., a nalazi se na albumu "Shake".

U novembru prošle godine, Zucchero je izdao album "Chocabeck" koje mnogi već smatraju jednim od najboljih pa čak i najboljim albumom koji je Zucchero ikada napisao. Sniman na raznim krajevima sveta (Los Anđeles, London, Bolđeri) album su producirali neki od najpoznatijih svetskih producenata – Don Vas (The Rolling Stones, Bob Dylan i Roy Orbison), Brendan O’Brajan (AC/DC, Bruce Springstin, Pearl Jam) i drugi.

Najizražajni tekstovi ponovo su nastali u saradnji sa Bonom i Brajanom Vilsonom. Sa ovim albumom Zucchero otvara novo poglavlje u svojoj vrlo bogatoj karijeri.

Galerija

Bonus video: