Hrvatski violončelisti idu na turneju sa Eltonom Džonom

"Ma, Elton je poludio kad je čuo stvar, oduševljen je... Ali nije on jedini koji nas je zvao, ima njih još sa kojima planiramo da sarađujemo. Sting?! Možda."
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2011. 13:18h

Hrvatska muzička senzacija, violončelisti Stjepan Hauser i Luka Šulić, imaće turneju sa Eltonom Džonom, piše Slobodna Dalmacija.

"Sa Eltonom ćemo svirati neke njegove pjesme, dogovori su u toku. Po nama bi to najbolje zvučalo uz čela, klavir i njegov vokal", kaže Luka za ovaj list. Dvojac će insistirati na akustičnom zvuku, bez ikakvih efekata, nije sklon tipičnim crossover izvedbama.

Izvođači obrade hita Majkla Džeksona “Smooth Criminal” mogli bi tako sa britanskom zvijezdom nastupiti i u Budvi 5. jula, za kad je zakazan njegov prvi koncert u Crnoj Gori.

"Ma, Elton je poludio kad je čuo stvar, oduševljen je... Ali nije on jedini koji nas je zvao, ima njih još sa kojima planiramo da sarađujemo. Sting?! Možda, vjerojatno. Biće još mnogo toga", kazao je Slobodnoj Dalmaciji 24-godišnji Stjepan.

Sa 23-godišnjim prijateljem Lukom u zagrebačkom studiju “Morris” radi aranžman za obradu još jednog svjetskog hita.

Ubrzo putuju u Njujork kako bi utanačili detalje ugovora, koji će najvjerovatnije potpisati za “Sony Music”.

"Još čekamo da nas nazove Obama", šali se Stjepan dok priznaje da je i njih obuzela euforija nakon prvih milion klikova njihove pjesme na sajtu YouTube u samo nekoliko dana.

Danas se, piše splitski list, trude da budu ozbiljni, hladnije glave.

"Snimaćemo, a sve što je dobro i kvalitetno dolazi u obzir. Biraćemo hitove koje volimo, sve što je dobro i što pali. Rock i pop, a album bi trebali da objavimo prije ljeta", otkriva Luka koji je videospot “Smooth Criminal” sa Stjepanom snimio u Puli u režiji Kristijana Burlovića.

Galerija

Bonus video: