E-Play: Voljeli bismo da dođemo u Crnu Goru, ali niko nas ne zove

Maja Cvetković smatra da je “E-Playu” u proboju na radio i TV stanice pomogla posebnost.
115 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2011. 11:00h

Jedan od najubjedljivijih srbijanskih sastava novije generacije “E-Play” objavio je nedavno spot za pjesmu “Vremeplov”, četvrti singl sa njihovog albuma “Drago mi je što smo se upoznali”, objavljenog 2009.

Maja Cvetković, Biljana Todorovski, Damjan Dašić i Danilo Nikodinović kao glavna obilježja svog zvuka izdvajaju “ekstremno energičan bas, vrišteće gitare, virtuozne efekte i brze bubnjeve i sve to kombinovano sa mekanim vokalima”, a često svoje rock melodije spajaju sa elektronikom.

"Spot za pjesmu “Vremeplov” snimali smo u Kulturnom centru Beograd i sama ta lokacija veoma je zanimljiva jer se radi o prostoru bivše Vojne akademije"

Na albumu, sa koga su se izdvojile pjesme “Sramota”, “Loš dan”, “Bez reči”, sarađivali su sa Nikolom Vranjkovićem iz “Block Outa”, Aleksandrom Petrovićem Alekom iz “Eyesburna”, klavijaturistom Dejanom Hasečićem, ali i Markom Nastićem koji je uradio remiks pjesme “Too Late”.

Upravo u pjesmi “Vremeplov” učestvuje i Bane iz grupe “Sunshine”, a o toj saradnji, novom spotu, albumu i muzičkom proboju “E-Playa” za “Vijesti” priča basistkinja Maja Cvetković.

"Spot za pjesmu “Vremeplov” snimali smo u Kulturnom centru Beograd i sama ta lokacija veoma je zanimljiva jer se radi o prostoru bivše Vojne akademije. Dobili smo dozvolu za snimanje i veoma smo zahvalni ljudima koji su nam to omogućili"

Simboli i estetika

Snimanje je zahtijevalo četiri različita prostora velikih dimenzija za četiri člana benda, a cijelu sliku karakteriše poigravanje svjetlom koje ukazuje na protok vremena. Tako da kroz to predstavljanje “E-Playa” kroz siluete pričamo priču o četiri različita čovjeka koji sviraju u četiri različita prostora.

Mnogo smo brinuli o estetici i mislim da smo u eri u kojoj se spotovi snimaju rijetko i sa malo sredstava mi smo dobili kvalitetan visokobudžetni video. Da, reditelj spota je, inače, Đorđe Arambašić", ispričala je Maja Cvetković.

"Bili smo u studiju i dok sam pjevala “Vremeplov” pomislila sam kako bi bilo sjajno da ovo otpjeva Bane"

Saradnja sa Banetom Bojovićem iz “Sunshine”-a došla je, kaže, sasvim slučajno, a to što se stilovi dvije grupe pomalo kose, samo je, tvrdi, pojačalo utisak.

"Bili smo u studiju i dok sam pjevala “Vremeplov” pomislila sam kako bi bilo sjajno da ovo otpjeva Bane. Nekako, kako gruva taj refren, činilo mi se da bi on savršeno legao uz to. I onda sam ga pozvala, on je poslušao pjesmu i oduševio se.

Napisao je čak još jednu strofu, došao u studio i ta saradnja je zaista ispala super" objasnila je Cvetkovićeva i podsjetila čitaoce na album “Drago mi je što smo se upoznali”, koji je aktuelan od 2009.

Elektronika i rokerske bas dionice

"Album smo radili dvije godine i bili smo veoma temeljni. Promijenili smo četiri studija, stalno imali neke nove ideje, dorađivali pjesme... Sve uz pomoć producenta Nikole Vranjkovića. Koristili smo dosta elektroniku, ali imamo i mnogo tih bas dionica, pravih rockerskih.

"Jako se radujemo koncertima, oni su nam najveća radost. I jako bismo voljeli da dođemo u Crnu Goru, jer smo tamo svirali samo jednom, na kotorskom Refresh festivalu"

Nazvali smo ga “Drago mi je što smo se upoznali” i ta rečenica upućena je svim ljudima koji nas već deset godina podržavaju i slušaju", kaže Maja i dodaje da je bend trenutno posvećen nastupima koji ih očekuju.

"Ima ideja za nove pjesme, naravno, ali sada smo fokusirani na koncertnu turneju, koja će početi u Zrenjaninu i Požarevcu... Jako se radujemo koncertima, oni su nam najveća radost. I jako bismo voljeli da dođemo u Crnu Goru, jer smo tamo svirali samo jednom, na kotorskom Refresh festivalu.

Ali, valjda je kod vas neka muzička kriza, tako da nas ljudi uopšte ne zovu da dođemo" kaže Maja Cvetković koja upravo na nastupima vidi mjesto svog benda na muzičkoj sceni Srbije.

"Ovdašnja scena se ne mijenja, prilično je statična. I kada smo počinjali i sada je ista. Zauzeli smo svoje mjesto u tom moru grupa, od kojih nijedna ne može da napuni običnu halu. Ali, tako je kako je.

"Uvijek smo bili drugačiji. U moru indie zvuka, koji danas vlada ovdje, izbacili smo pjesmu poput “Vremeplova”, koja je nešto sasvim drugačije"

Trudimo se da radimo i da budemo zadovoljni onim što imamo. Sviramo najviše što možemo i družimo se sa svojom publikom", zaključuje basistkinja “E-Playa”.

Uvijek drugačiji

Maja Cvetković smatra da je “E-Playu” u proboju na radio i TV stanice pomogla posebnost.

"Uvijek smo bili drugačiji. U moru indie zvuka, koji danas vlada ovdje, izbacili smo pjesmu poput “Vremeplova”, koja je nešto sasvim drugačije. I naravno da je privukla pažnju.

Takođe, kada smo počinjali i kada je vladao taj gitarski zvuk, mi smo se pojavili sa nekim retro melodijama, koje su nam garantovale bar nešto publike. Tako da mislim da je tajna u različitosti" kaže Cvetkovićeva.

Galerija

Bonus video: