Britanski bend Underworld po drugi put na Exit-u

Exit Festival koji se ove godine u Novom Sadu održava 7-10. jula nastaviće svoje fanove da snabdijeva najboljim izvođačima iz cijelog svijeta.
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2011. 09:29h

Nakon nastupa za pamćenje na Exitu 2005. godine, Underworld se vraća na festival sa novim albumom, ali s nesmanjenom muzičkom harizmom. Pored njih, svirku na Exitu, koji se ove godine u Novom Sadu održava 7-10. jula, potvrdio je i bend sasvim osobenog zvuka, američka indi senzacija sa istočnoevropskom emocijom, Beirut.

Pioniri elektronske muzike, britanski Underworld se nakon osam objavljenih studijskih albuma vraćaju u Srbiju da podsjete posjetioce festivala koliko dobre žurke prave.

Njihov posljednji album "Barking" objavljen u septembru 2010. godine predstavlja gromoglasan povratak na scenu kojim su još jednom pokazali kreativnu nadmoć u svom žanru.

Album je bio dostupan za besplatno preuzimanje na njihovom sajtu, a i sjajno prihvaćen od strane kritike. Sara Bi, kritičarka za BBC Music, primijetila je da album nosi 'lakoću i radost njihove muzike, koja se kombinuje sa bestidnom žestinom, kao i osjećaj dubokog zadovoljstva i mira.

Vjerni su sebi, uvjek ono što jesu, i možemo slobodno reći da je ovo zvuk muzičara koji nemaju šta da dokažu, a imaju sve da daju.'

Nepobjedivi majstori nevjerovatnih elektronskih nastupa uživo, na čelu sa energičnim Karlom Hajdom, još jednom će prodrmati posjetioce tvrđave i učiniti da svi kolektivno zaigraju.

Jedan od najegzotičnijih bendova indi talasa, Beirut, na čelu sa zapanjujuće talentovanim Zakom Kandonom, biće jedan od hedlajnera Fusion bine Exit festivala.

Ono što svakako karakteriše muziku mladog frontmena Beiruta je njegova opčinjenost zvucima Evrope, od balkanske romske muzike, preko polke do francuskih šansona, koje izuzetno dobro začinjava svojim poetičnim vokalom.

Melanholični raštimovani orkestar sa istočnoevropskom patinom stekao je ogroman broj obožavalaca širom svijeta sa svoja dva objavljena albuma, "Gulag Orkestar" iz 2005. i "The Flying Club Cup" iz 2007, a dio njihovog trećeg studijskog albuma koji je u pripremi imaćemo priliku da čujemo i na samom Exit festivalu.

Exit Festival koji se ove godine u Novom Sadu održava 7-10. jula nastaviće svoje fanove da snabdijeva najboljim izvođačima iz cijelog svijeta na 20 bina, a ove godine dočekaće i svog dvomilionitog posjetioca.

Bonus video: