Bojan Marović: Fotografija, to je sve na šta sam ponosan

"Tekst i muziku za ovaj singl sam uradio sam, dok je za aranžman bio zadužen Dušan Alagić", rekao je Marović.
117 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2011. 09:40h

Najavni singl “Fotografija” Bojana Marovića za album “Za tebe i mene”, našao se na Internetu, a uskoro će početi da se pušta i na radio stanicama širom bivše Jugoslavije.

"Tekst i muziku za ovaj singl sam uradio sam, dok je za aranžman bio zadužen Dušan Alagić. Pjesma je autobigrafska, a to se posebno može vidjeti u refrenu numere kada kažem: “Fotografija, to je sve na šta sam ponosan, na njoj se smiješ još samo za mene.

Fotografija, čudna priča, draga, ti i ja, jedno ime koje zovem u snu, a više ga nemam”, otkrio je za “Vijesti” Marović, koji je na pitanje da li bi se vratio staroj ljubavi odgovorio:

"U tom trenutku dok sam pisao pjesmu, da. Ali inače se ne okrećem za prošlošću. Ovih dana smišljam scenario kako bih uobličio priču. Album je u finišu i trebalo bi uskoro da se nađe u prodaji na svim prostorima bivše Jugoslavije, a zainteresovana je i Bugarska da ga objavi."

On dodaje da je treći album i treća sreća, te da će se ovim CD-om pokazati njegova zrelost.

"Alagić i ja smo cijelu priču iznijeli na sasvim drugačiji način. Živa je svirka, a na albumu gostuje i Vlatko Stefanovski. Svojim zvukom je doprinio da pjesme budu još bolje i njegovo gostovanje mi je veoma važno za karijeru. Osim njega, uključili smo i filharmonijski orkestar, a iz dana u dan ekipa se samo širila, pa se u pjesmi “Fotografija” može čuti i hor", kaže Marović.

On dodaje da mu je posebno drago što će album za hrvatsko tržište objaviti “Hit Records”.

"Veliki je ponos da ti jedna diskografska kuća kakva je “Hit Records” iz Hrvatske objavi album, a da pri tom to ne bude licencno izdanje. Na albumu će se naći deset pjesama i sve su u mom prepoznatljivom maniru kao što je numera “Fotografija", priča Marović.

Na pitanje šta je za tebe, a šta za mene, odnosno druge, Marović kaže:

"Za mene je album koji pokazuje da sam sazreo, a za druge da to vide, čuju. Drago mi je što sam pokazao sebi da mogu da se pronađem kao autor jer je to velika odgovornost."

Sa posljednjeg Marovićevog albuma “Litar neba” koji je objavljen 2007. izdvojile su se numere “ Kao ti”, “Bolja si od drugih”, “Znam da nije važno”.

Bonus video: