"Eva Braun" ugostila "Veliki prezir" na novom albumu

Ono što je u početku bio šala-stih i trebalo je da bude promijenjen, je na kraju spojio dva sjajna benda.
54 pregleda 0 komentar(a)
evabraun_1, Foto: Rizingerium.com
evabraun_1, Foto: Rizingerium.com
Ažurirano: 13.02.2011. 16:40h

Bečejska grupa “Eva Braun” svoj album “Playback” objaviće na proljeće, a na njemu će se naći i pjesma “Primenjena ljubav”, koju zajednički pjevaju gitarista “Eve” Goran Vasović i njegov kolega iz sastava “Veliki prezir” Vladimir Kolarić Kole.

“U pjesmi je postojao stih 'Svaka te linija zna, k'o u pesmi Velikog prezira'.

To je u početku bio šala-stih koji čak nijesam htio ni da ostavim. Planirao sam da ga kasnije izmijenim. Međutim, onda mi se učinilo simpatično da pozovem Koleta da to sa mnom otpjeva”, rekao je Vasović agenciji Beta.

“Primenjena ljubav” je posljednja snimljena od 20 pjesama koje će se naći na “Playbacku”, povratničkom albumu “Eve Braun”, za koji Vasović kaže da će “uslovno rečeno, najviše podsjećati na album 'Pop Music' iz 1995, ali da će ga, kao i ranija izdanja, generalno karakterisati žanrovsko šarenilo".

Nakon što je početna dva albuma “Prisluškivanja” (1992) i “Pop Music”, uradio sa koautorima, gitaristima Milanom Glavaškim i Pjerom Dolinkom, Vasović je bez njih i sa novom postavom snimio još i “Heart Core” (1998) i “Everest” (2001), prije prestanka rada benda 2003. godine.

Ključna trojka Vasović, Glavaški i Dolinka okupila se ponovo 2007. godine i od tada rade na pjesmama koje će se naći na “Playbacku”.

Bonus video: