Džuli Endrus i Roj Hajnes dobili Gremi za životno djelo

Posthumno su nagrađeni i dvojica od trojice članova Kingston Trija i dvojica članova gudačkog kvarteta Džulijard.
0 komentar(a)
Džuli Endrus, Foto: Grammy
Džuli Endrus, Foto: Grammy
Ažurirano: 13.02.2011. 12:58h

Britanska glumica i pjevačica Džuli Endrus, legende panka Ramonesi i vrsni džez bubnjar Roj Hajnes dobili su Gremi za životno djelo, na svečanosti održanoj u subotu u Los Anđelesu.

Nagradu za životno djelo primili su i ikona kantri muzike Doli Parton, gudački kvartet Džulijard , folk bend Kingston trio i legenda gospela Džordž Beverli Šea, čiji bariton je ostao netaknut uprkos tome što ima 102 godine.

Osnivačima grupe Ramones, koji su utrli put bendovima kao što su Sex Pistol i Grin Dej, a nikada nisu doživjeli komercijalni uspjeh, basisti Di Di Ramoneu, gitaristi Džoniju Ramoneu i Džoju Ramoneu, nagrada za životno djelo dodijeljena je posthumno.

Posthumno su nagrađeni i dvojica od trojice članova Kingston Trija i dvojica članova gudačkog kvarteta Džulijard.

Na svečanosti su bili Džuli Endrus, Šea, i Roj Hajnes koji su lično primili nagrade dan prije održavanja svečanosti 53. dodjele Gremi nagrada, prenosi AP.

U Los Anđelesu danas će se održati dodjela muzičkih nagrada Gremi Svečanost će otvoriti pop-pjevačica Kristina Agilera.

Na dodjeli će prvo put nastupiti Mik Džeger kako bi odao počast legendi soul muzike Solomonu Burkeu, koji je preminuo prošle godine.

Najviše nominacija za Gremi, 10, ove je godine je dobio američki reper Eminem. Slijede Džej Zi, Ledi Antebelum i Lejdi Gaga sa po šest nominacija.

Keti Peri se uz Lejdi Gagu, Arkad Fajer i Ledi Antebelum nada nagradi za najbolji album. Mladi Kanađanin Džastin Biber nominovan je za otkriće godine kao i britanska pjevačica Florens Velč.

Bonus video: