Jelena Rozga želi bebu sebi i Severini

"Definitivno mogu reći da je ovo moj najbolji album u cijeloj karijeri bavljenja muzikom, kazala je Rozga.
157 pregleda 0 komentar(a)
roz_1, Foto: HIT RECORDS
roz_1, Foto: HIT RECORDS
Ažurirano: 09.02.2011. 10:00h

Popularna Hrvatica Jelena Rozga objavila je drugi studijski album “Bižuterija”, pod etiketom diskografske kuće “Hit Records”.

Na albumu su se našle i neke već objavljene pjesme koje su postale hitovi, a za "Vijesti" atraktivna Splićanka govori o tom projektu, nedavno snimljenom spotu za numeru "Karantena", te o prijateljstvu sa Severinom Vučković.

"Definitivno mogu reći da je ovo moj najbolji album u cijeloj karijeri bavljenja muzikom. Polako i pametno sam vršila odabir pjesama i moram priznati da se na njega dugo čekalo. Na CD sam stavila i pjesme koje su postali hitovi, kao što je "Bižuterija", koju je na sajtu YouTube odgledalo više od tri miliona posjetilaca" kaže Rozga.

Što se tiče rađanja, voljela bih da mi se to uskoro desi.

"Uvijek sam skromna i pretežno kupujem samo bižuteriju. Volim da je nosim, a i ako se izgubi, znam da nije puno koštala, pa se mnogo i ne sjekiram. Šalu na stranu, ovu pjesmu sam snimila jer mi se dopala na prvo slušanje, i definitivno je zaslužila da se nađe na albumu. Inače, ova numera je imala radni naslov "Privjezak", a onda pjevajući je u studiju Tonči Huljić , rekao: "Jelena, ova pjesma će se, ipak, zvati Bižuterija". I drago mi je što se zove tako.

Na albumu se nalaze pjesme kao što su "Rodiću ti kćer i sina", "Djevica", "Grizem" i mnoge druge. No, Jelenu smo priupitali koga je to htjela da "ugrize" i kada ima takve napade, te da li razmišlja da uskoro rodi sina ili kćerku:

"Uh, ne sjećam se. Grizem, ali samo u slučaju kada nešto želim da ostvarim, jer sam veliki borac. Lav sam u horoskopu i kada se uhvatim nečega, od toga ne odustajem. Kada nešto voliš, treba se za to boriti. Kao primjer tome, mogu da kažem da sam se, poslije samo dva albuma i četiri godine solo karijere usudila na veliki korak, da napravim koncert u splitskoj Spaladium areni, a ono što mi je posebno drago, jeste da je on rasprodat. Što se tiče rađanja, voljela bih da mi se to uskoro desi.

Duet sa Severinom

Kako je kazala, ima malu pozitivnu tremu pred koncert i uzbuđena je pred ovaj veliki poduhvat.

"Gosti će biti moji prijatelji Jole, Željko Samardžić i Severina. Planiram da to bude jedan divan, emotivan nastup s kojeg će posjetioci izaći zadovoljni" istakla je ona.

Na pitanje, da li nakon dueta sa Samardžićem, planira da uradi pjesmu i sa svojom dugogodišnjom prijateljicom Severinom, Rozga je kazala:

"Planiram da posjetim Crnu Goru i nadam se da će to biti ubrzo. Datum ne mogu da preciziram, ali svakako ću napraviti promociju" ističe ona.

Pošto je na estradi sve učestalije kumstvo, Rozgu smo priupitali da li je možda Seve zvala da joj bude kuma na vjenčanju.

"Pa znaš kako, ja sam na jednom Severininom vjenčanju bila djeveruša, za potrebe promocije albuma "Zdavo, Marijo". Svakako ću biti na njenom pravom vjenčanju, a da li ću biti kuma, za sada o tome ne mogu pričati. Ima vremena o tome da se razmišlja. No, nadam se da će se Sevka uskoro udati i roditi bebu, zaista bih voljela" priča Rozga.

Ova popularna pjevačica kaže da čim se završi koncert u njenom rodnom gradu, planira da album promoviše u Hrvatskoj, a onda i po svim bivšim državama Jugoslavije.

"Planiram da posjetim Crnu Goru i nadam se da će to biti ubrzo. Datum ne mogu da preciziram, ali svakako ću napraviti promociju, kako bi publika kod vas mogla da uživa u pjesmama koje ću uživo promovisati" ističe ona.

Zaista male haljine

Jelena je prije nekoliko dana snimila spot za numeru "Karantena", pod rediteljskom palicom Željka Petreša u Splitu.

"Spot će biti premijerno prikazan na splitskom koncertu, a osim djevojaka i muškarci će biti zadovoljni mojim izgledom jer sam se nekoliko puta presvlačila u male izazovne haljine. A kad kažem da su male, zaista će biti male" našalila se Rozga.

Bonus video: