Hrvatsku pjesmu za Eurosong radi 3 kompozitora

Pjesmu sa kojom će se Hrvatska predstaviti na Eurosongu koji će biti održan u Diserdolfu od 10. do 14. maja, radiće Lea Dekleva, Ante Pecotić ili Boris Đurđević potvrdila je juče HRT.
0 komentar(a)
hrt_1, Foto: HRT
hrt_1, Foto: HRT
Ažurirano: 08.02.2011. 17:48h

Pjesmu sa kojom će se Hrvatska predstaviti na Eurosongu koji će biti održan u Diserdolfu od 10. do 14. maja, radiće Lea Dekleva, Ante Pecotić ili Boris Đurđević potvrdila je juče HRT.

Pjesme koje će uraditi ovi muzičari izvešće dvoje finalista u posljednjoj emisiji "Dore 2011 - Idemo na Eurosong", a samo jednu od tri ponuđene pjesme žiri i gledaoci će glasanjem izabrati za "Eurosong 2011".

"Pjesma će biti u mom stilu, što znači: moderna, brza i na evropskom produkcijskom nivou" istakao je Đurđević, inače član grupe “Colonia” i autor svih njenih pjesama.

Dekleva, koja je, između ostalog, snimila singl “Dogodila se ljubav” sa Sašom i Mladenom, članovima grupe TBF, naglasila je kako se od nje može očekivati drugačiji senzibilitet.

"Vjerujem da je svako od nas sposoban da napiše pjesmu koja bi nas dostojno predstavila na Eurosongu. Pretpostavljam da će Boris i Ante napisati nešto brže, ritmičnije pjesme, dok od mene možete očekivati nešto melodičniju, ali ne i sporu numeru" objasnila je ona.

Autor koji je sarađivao sa najvećim imenima hrvatske i ex-YU estrade, među kojima su Severina, Vanna, Nina Badrić, Alka Vuica, kao i Crnogorka Jelena Kažanegra, Ante Pecotić istakao je da pravljenje pjesme za “Eurosong” nije lak posao.

"Zadatak nije nimalo lak, ali je svakako izazov koji cijelom poslu daje dodatnu čar i zanimljivost" kazao je Pecotić.

U ime stručnog žirija o tome kako su izbrali baš ove autore, Hrvoje Hegedušić je izjavio:

"U obzir smo uzeli njihov prethodni rad, recentnu uspješnost i stilsku bliskost onome što smo željeli za Eurosong".

Tri pjesme će biti izvedene u finalnoj emisiji “Dore 2011”, 5. marta. Tada će se, zbrajanjem glasova gledalaca i žirija, izabrati izvođač i pjesma koja će biti predstavljena 10. maja na prvoj polufinalnoj večeri 56. po redu “Eurosonga” u Diserdolfu.

Koji će biti hrvatski izvođač na ovogodišnjem “Eurosongu”, znaće se početkom narednog mjeseca, a u igri su ostali Katica Marinović, Ana Eškinja, Jacques Houdek, Daria Kinzer i Žiga.

Bonus video: