Geri Mur umro od srčanog udara

Rok i bluz gitarista Geri Mur,nekadašnji član irskog benda Tin Lizi (Thin Lizzy), umro je u 59 godini, rekao je menadžer grupe Adam Parsons za Bi-Bi-Si.
187 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2011. 18:39h

Prvi nalazi obdukcije su pokazali da irski muzičar, čije je telo pronađeno u nedelju u jednom španskom hotelu, nije umro pod sumnjivim okolnostima.

Gitarista je preminuo tokom odmora, u drštvu svoje devojke.

Iako toksikološki testovi još uvek nisu gotovi, španska policija za sada neće tretirati Murovu smrt kao sumnjivu.

Očekuje se da će muzičareva porodica uskoro preuzeti njegovo telo.

Mur je iza sebe ostavio troje dece.

Rođen u Belfastu u Sjevernoj Irskoj 1952, imao je samo 16 godina kada se preselio u Dablin, gdje se pridružio irskom bluz-rok bendu Skid rou (Skid Row), u kome je upoznao pjevača Fila Linota (Phil Lynott), koji ga je 1973. doveo u Tin Lizi (Thin Lizzy), gdje je svirao na albumu "Nightlife".

Poslije četiri mjeseca napustio je bend, ali mu se se vratio četiri godine kasnije i svirao sa Tin Lizijem na albumu "Black Rose", nakon čega se posvetio solo karijeri.

Bubnjar Tin Lizija Brajan Dauni (Brian Downey) izjavio je da je Murova smrt "totalni šok", a gitarista Skot Gorem (Gorham) je naveo da je Mur bio "veliki muzičar i veliki čovjek".

Gitarista Erik Bel (Eric Bell), koga je Mur zamijenio u Tin Liziju rekao je da "ne može da vjeruje" u njegovu smrt.

"On je bio tako snazzan, nije bio zzrtva roka, bio je zdrav momak", rekao je Bel.

Mur je objavio 20 studijskih albuma, medju kojima su najpoznatiji "Wild Frontier" (1987) "Still Got the Blues" (1990), "Dark Days in Paradise" (1997) i kompilacijski albumi "Out in The Fields" (1998) i "Parisienne Walkways" (2003).

Galerija

Bonus video: