Sky Wikluh: Čitam stripove i gledam serije

Život bi mi bio dosadna katastrofa, ako ne bih nastavio da se sve vrijeme konstantno tražim. Postoji nešto što je prepoznatljivo u metodologiji koju koristim u radu, što se tiče pjevanja, glasa, muzike i ostalih fazona.
164 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2011. 16:19h

Đorđe Miljenović alijas Sky Wikluh mnogima je poznat kao hip-hoper i nekadašnji član grupe "Bad Copy".

Međutim, on iza sebe ima bezbroj projekata u kojima je učestvovao kao kompozitor, aranžer, producent.

Jedini je za sad na ovim prostorima uspio da snimi rok operu. Sarađuje sa mnogim domaćim muzičarima i DJ-evima, učestvovao je u snimanju muzike za seriju "Vratiće se rode", a zajedno sa Vasilom Hadžimanovim snimio odjavnu pjesmu za film "Kad porastem biću Kengur".

Takođe, je bio u ekipi koja je sinhronizovala crtani film "Horton. Pored svega toga, nedavno je objavio roman “Nikad nije kasno za pravi debakl”.

• Poznato je da si veoma vrijedan, na čemu sada radiš?

- Sky Wikluh sjedi kući, gleda serije u izobilju i to sve moguće, koje mogu da navatam. Sada preko Interneta može da se strimuje kao YouTube. Amerikanci su potpuno poludjeli, svakakve ludosti snimaju tako da ja samo sjedim kući, čitam stripove i gledam serije.

• Znači li to da si se umorio od muzike?

- Jesam. Radio sam mnogo. Posljednji projekat na kome sam radio je novi album grupe "S.A.R.S." na koji mi je otišlo mnogo energije i vremena. Sada sam na zasluženom odmoru i sa voljenom ženskom sjedim kući i uživam. Kad se vratim s odmora, neće se ništa u bliskoj budućnosti značajnije desiti, ali će na proljeće da mi izađe drugi roman. U međuvremenu ću početi da pišem scenario za seriju koju želim da produciram. Tu se ekipa polako okuplja, a i trebalo bi da se pojavim u jednom filmu.

• Ljudima si najpoznatiji kao član trija "Bad Copy", međutim, pored ovog, imao si i mnoge druge bendove koji su se bavili potpuno drugačijim žanrovima, a spontano nastajali. Da li si se kroz sve te grupe, u stvari, muzički tražio?

- Život bi mi bio dosadna katastrofa, ako ne bih nastavio da se sve vrijeme konstantno tražim. Postoji nešto što je prepoznatljivo u metodologiji koju koristim u radu, što se tiče pjevanja, glasa, muzike i ostalih fazona. Uživam u tome da otkrivam nove stvari. Najveća ludnica koju jedan umjetnik može da doživi je da stalno otkriva nešto novo i da to realizuje na najbolji mogući način. Naravno, za neke stvari je potrebno mnogo truda, koncentracije, vremena, ali dok god postoje izazovi, prije ću se latiti njih nego dozvoliti da mi život bude dosadna crkotina na ogromnom autoputu.

(Opširnije u štampanom izdanju)

Bonus video: