25. rođendan Del Arno benda

"Del Arno bend" su osnovala braća Vladan i Jovan Matić 2. jula 1986. godine u Beogradu. U prošlih 25 godina u "Del Arno Bendu" je sviralo više od 150 muzičara.
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.02.2011. 15:55h

Frontmen "Del Arno benda" Jovan Matić izjavio je da njegov rege sastav planira da 25 godina postojanja proslavi 2. jula koncertom u Beogradu i objavljivanjem novih pjesama, najverovatnije u formi albuma do kraja godine.Pred nastup 6. februara u beogradskom KST-u, povodom dana rođenja čuvenog rege muzičara Boba Marlija (1945-1981), Matić je rekao agenciji Beta da će to biti i uvod u proslavu četvrt vijeka "Del Arno benda" .

" Koncert u KST-u će imati prizvuk žurke, pokušaćemo da se zabavimo, podijelimo tortu ako je eventualno bude i poduvamo svećice. To je zapravo uvod u proslavu benda 2. jula", kaže Matić."Del arno bend" su osnovala braća Vladan i Jovan Matić 2. jula 1986. godine u Beogradu. Prvi uspjeh je bilo finale subotičkog festivala "Omladina 1988", a uz česte izmjene postave objavili su albume "Igraj dok te ne sruše" (1989), živi album "Godina majmuna" (1992), "Reggaeneracija" (1995) i "Vreme vode" (2006).Matić mali broj studijskih albuma u četvrt vijeka postojanja benda objašnjava velikim brojem personalnih promjena, i pominje da je kroz "Del arno bend" od njegovog osnivanja prošlo više od 150 muzičara."Tu smo prestali da brojimo. Prvih 25 godina smo se trudili da uglavnom imamo ekipu koja će biti sposobna da uživo predstavi bend. Nek je svakom trebalo posvetiti par meseci, ispadne da smo veliki broj godina samo uvežbavali nove članove", kaže Matić.

Prema njegovim riječima, za slavljenički koncert u julu postoji nekoliko scenarija, "poznat je sadržaj, a to je retrospektiva 25 godina, ali ne i volumen", jer će izbor prostora zavisiti od potencijalnih sponzora i pokrovitelja."Del Arno bend" je trenutno "aktivan na spremanju novih pjesma za novi album", planiran da se pojavi do kraja 2011. godine, a Matić kaže da će novi materijal biti "više na tragu izvornog rege zvuka"."Osim snimanja albuma, plan je da nastavimo da snimamo nove pesme u neprekidnom nizu, kako bi nadoknadili dosadašnje nedovoljno diskografsko prisustvo. Ubuduće više ćemo se baviti studijskim radom", najavio je Matić.

Bonus video: