Novi singl Eve Braun: "Okreni moj broj"

Poznata bečejska grupa Eva Braun objavila je novi singl sa predstojećeg albuma "Playback", čije je izdavanje planirano tokom proljeća.
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.02.2011. 16:08h

Poslije singla "U izgnanstvu", pjesmu "Okreni moj broj" svi zainteresovani mogu preuzeti i preslušati na B92.fm. Bend je krajem januara u Novom Bečeju snimio i spot za istu pesmu.

Album "Playback" je sniman u studiju "Do-Re-Mi" u Novom Sadu, a kako je za Betu kazao gitarista i pjevač Goran Vasović na njemu će se naći čak 20 pjesama. On je istakao da bend dugo nije radio i da se od posljednjeg albuma “Everest” (2001) “skupilo mnogo pjesama”.

“Prva ideja je bila da album ima 10-12 numera, međutim, shvatili smo da se nakupilo materijala i da nam je to ipak malo 'prostora'. S druge strane, mislim da je korektno da ljudima koji nas slušaju poslije tolike pauze ponudimo više pjesama nego što je uobičajeno za jedan album”, smatra Vasović, dodajući da kao i ranija izdanja, i ovo “karakteriše žanrovsko šarenilo”.

“Uvijek je u središtu bila pjesma, a mi smo je koncipirali na različite načine i voljeli da se poigravamo žanrovima. To je nešto u čemu zaista uživamo! Bilo bi nam neviđeno dosadno i davno bismo odustali od muzike da peti album snimamo sa istom idejom i zvukom kao prvi, što nažalost radi većina bendova u Srbiji”, kazao je muzičar za Betu.

Eva Braun će novi CD objaviti u martu, a do tada publika će moći da preslušava singl “Okreni moj broj”. S obzirom na njegov naziv, ostaje da se vidi da li će Vojvođani, poput kolega iz Električnog orgazma, album prodavati u saradnji sa nekim od mobilnih provajdera.

Bonus video: