Električni orgazam slavi 30. rođendan

Bend koji se raspadao, pa ponovno sastajao,da bi 2007. u Beogradu svirao kao predgrupa slavnim Roling Stonsima svojim je obožavateljima poslije osam godina pauze odlučio predstaviti novi album pod nazivom "To što vidiš to i jeste"
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2011. 17:24h

Električni orgazam, jedana od najuticajnijih beogradskih rock grupa i glavni nosilac Novog talasa osamdesetih, ove godine slavi trideseti rođendan.

Bend koji se raspadao, pa ponovno sastajao, da bi 2007. godine u Beogradu svirao kao predgrupa slavnim Roling Stonsima svojim je obožavateljima poslije osam godina pauze odlučio predstaviti novi album pod nazivom "To što vidiš to i jeste".

U intervjuu za hrvatski InMagazin, vođa ovog benda Srđan Gojković - Gile kaže:

"Nekako nam je novi album za jubilej bio veća fora, nego da sada pravimo neki veliki koncert".

Karijera za poštovanje, krunisana je albumom s deset pjesama na kojima se prepliću rok, soul i fank, a sve zajedno prema riječima muzičkih kritičara, poprima neki nov, i za Orgazam neuobičajen stil.

"Imali smo ideju da snimimo neki drugačiji album koji će se bitno razlikovati od onoga što smo do sada radili i da to bude korak dalje", izjavio je Gile. Bend je na albumu radio pet godina.Ideje za novi album su se rodile osvježavajućim povratkom pjevača Ljube Đukića iz Njujorka 2004. godine."Možda je malo više plesni album, malo su duže pjesme, ima ih od 5, 6 i 11 minuta. Neki ljudi koji dobro poznaju band, kao Piko Stančić, tvrde da na osnovu pjesama ne bi rekli da je riječ o Električnom orgazamu", kazao je Gile.

U ovom intervjuu Gile je najavio i koncertnu turneju po ex -Yu prostorima.

Galerija

Bonus video: