Muse objavio prvi interaktivni video ikada

Grupa je predstavila prvi video koji gledaocima omogućava da snimak pogledaju iz svih uglova.
0 komentar(a)
Muse, Foto: Wikipedia
Muse, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 31.01.2011. 19:13h

U saradnji sa produkcijskom kućom "Metropolis", Muse su predstavili novu tehnologiju snimanja i gledanja video materijala - "MATIvision", a za ovo interaktivno iskustvo korišćeni su snimci sa njihovog koncerta održanog u septembru prošle godine na londonskom "Vembli" stadionu prenosi Mondo.

"Ovi spektakularni novi snimci koriste 'MATIvision', revolucionarni novi pristup produkciji, distribuciji i interaktivnom iskustvu u konzumiranju audio-vizuelnog sadržaja. Korisnici mogu da upotrijebe kursor da bi se 'okrenuli' oko tačke sa koje gledaju, da zumiraju detalje i da se fokusiraju na akciju, kao i da potpuno promijene ugao pod kojim posmatraju scenu", navedeno je u saopštenju grupe.

Pošto su sve ove funcije interaktivne, gledaoci imaju iskustvo 'pravog prisustva' događaju.

"MATIvision' je već promijenio način na koji možemo da iskusimo muziku uživo putem Interneta, dodajući ono što je nedostajalo - totalnu interaktivnost korisnika", istaknuto je u saopštenju.

Predstavnik izdavačke kuće "Metropolis" Den Ratli kaže da im je zadovoljstvo što je se upravo grupa Muse odlučila da njihovu turneju prikažu na ovaj način.

"Nema benda koji bi bio bolji - njihovi koncerti su tako dinamični i tako osmišljeni da se, svaki put kada kameru okrenete u bilo kom pravcu, tamo zaista nešto izuzetno zanimljivo i događa."

Ovu tehnologiju, poznatu i kao "sferični video" možete da pogledate na zvaničnom sajtu grupe.

Bonus video: