Albumi koji se očekuju u 2011.

Tokom 2011. očekuje se i izlazak albuma grupe U2 “Songs of Ascent” i “Foo Fighters”, kao i CD “Radioheada” koji je bio najavljen za prošlu godinu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.01.2011. 15:48h

Magazin “Spin” napravio je listu od 30 albuma koji se očekuju u 2011. godini. Neki pjevači i grupe će konačno poslije duže pauze objaviti novi projekat i tako svojim vjernim fanovima priuštiti numere koje će se slušati u 2011, a neki od njih će možda biti kandidati za prestižne muzičke nagrade.

Dugo se pričalo da li će Lijam Galager, poslije raspada grupe objaviti novi album, međutim prema pisanju časopisa “Spin” izlazak se očekuje ove godine, kao i petnaesto izdanje grupe R.E.M. pod nazivom “Collapse Into Now”.

Dva repera Kanje Vest i Džej Zi snimaju novi album “Watch the Throne” na jugu Francuske, dok su Džejmi Hajnc i Alison Moshart pisali odvojeno materijal za četvrti CD pod nazivom “Blood Pressures”.

Tokom 2011. očekuje se i izlazak albuma grupe U2 “Songs of Ascent” i “Foo Fighters”, kao i “Radioheada” koji je bio najavljen za prošlu godinu.Američka muzička senzacija Lejdi Gaga, koja je osvojila pregršt muzičkih nagrada, bila jedna od najtraženiijih pjevačica u 2010. objaviće album “Born This Way”.Album “Take Care” Drejka nasljednik je debija "Thank me Later", a da li će ga nadmašiti ostaje da vidimo. Međutim sudeći po duetu sa Rijanom “What's My Name” ima dobre šanse.

Iako je gitarista Džon Frušante napustio “Red Hot Chili Peppers“ prošle godine, bend je nastavio da radi na novom albumu koji kako kažu biće inspirisan afričkim beatovima iz Nigerije.

Američki reper Lil Vejn koji je nedavno pušten iz njujorškog zatvora nakon osmomjesečne kazne na koju je osuđen zbog posjedovanja oružja, radi na novom albumu. Njegov posljednji album "I Am Not a Human Being" bio je na prvo mjesto lista najprodavanijih albuma kada je u septembru 2010. stigao u prodaju.

Tokom 2011. očekuju se izlazak albuma i bendova “Fleet Foxes”, “Black Lips”, “Gym Class Heroes”, “My Morning Jacket”, “Wilco”, “Blink 182” i mnogi drugi.

Bonus video: