Najviše prijava na konkurs “Pjesma Mediterana” očekujemo u martu

Na konkurs festivala “Pjesma Mediterana”, koji je raspisan još krajem prošle godine, za sada nije pristiglo puno pjesama, a organizatori očekuju da će najviše kompozicija dobiti u martu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2011. 17:06h

Raspisali smo konkurs još u decembru, međutim nemam za sad informaciju da li je i koliko pjesama stiglo. Kao i svake godine očekujemo da većina kompozicija stigne pred sam kraj konkursa, negdje u martu - istakao je za “Vijesti” Aleksandar Armenko, direktor “Pjesme Mediterana”.

I ove godine pomenuta manifestacija trajaće tri dana, a organizatori su “rezervisali” termin u prvoj nedjelji juna, tačnije od 3. do 5. juna.

Na pitanje, da li su već sada, kao što je to bio slučaj prethodnih godina, kontaktirali pojedine autore i izvođače, Armenko ističe da je i za to još rano, a i pored prigovora koji su posljednjih godina učesnici imali na članove selekcione komisije, oni neće biti promijenjeni.

Mi smo, bez obzira na sve veoma zadovoljni njihovim radom, tako da se što se tiče komisije koja određuje učesnike festivala, ništa neće mijenjati. Jedino što ćemo možda promijeniti je koncepcija festivala, kako bismo bili atraktivniji - zaključio je on.

Kompozicije koje se šalju, kako stoji u konkursu “moraju biti pisane u duhu mediteranske muzike i ne smiju biti prethodno objavljene, niti javno izvođene”, a od autora koji konkurišu se između ostalog traži i da pošalju melodiju sa upisanim harmonskim šiframa, demo snimak, otkucaju primjerak teksta, kao i da prilože sve podatke o autorima, što obavezno uključuje kontakt telefone i adrese.

Organizator će u dogovoru sa autorom aranžirati i platiti odobrene aranžmane. Postprodukciju realizuje Festival, a takođe garantuje autorima i izvođačima odabranih kompozicija učešće u jednoj od večeri festivala, radio i TV prenos, štampanje kompozicije na CD i MC, katalog programa, plakat i pres materijal.

Na prethodnoj Pjesmi Mediterana pobijedili su Slađana Milošević i Dado Topić (na slici), a konkurs za ovogodišnji festival otvoren je do 15. aprila.

Bonus video: