Kanađani među glavnim zvijezdama na ovogodišnjem Exit-u

Osim gostovanja Arcade Fire-a organizatori su najavili nastupe jednog od najboljih elektro DJ-eva na svijetu, Tige, zatim Jamesa Zabiele i Gramophonedziea, te mladog britanskog sastava Hadouken!
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2011. 14:06h

Popularni kanadski sastav Arcade Fire biće jedne od zvijezda ovogodišnjeg Exita, koji će biti održan u Novom Sadu od 7. do 10 jula.

Osim kanadskog indie benda, organizatori su najavili nastupe jednog od najboljih elektro DJ-eva na svijetu, Tige, zatim Jamesa Zabiele i Gramophonedziea, te mladog britanskog sastava Hadouken!

Arcade Fire na Petrovaradinsku tvrđavu stiže sa aktuelnim hit albumom “The Suburbs”, koji je osvojio svjetske top liste, ali i muzičke kritičare.

Nove, ali i stare pjesme izvešće sedam muzičara multiinstrumentalista koji tokom nastupa menjaju i po 16 instrumenata, od gitare i violine, preko harmonike do metalofona.

DJ Tige na Dance Areni

Iz Kanade na festival, ali u Dance Arenu stiže još jedan izvođač - biće to Tiga legenda elektro-pop i house zvuka, koji odlično spaja komercijalni uspjeh sa tehničkom vještinom i harizmom koju prenosi na publiku.

Povratnik na Tvrđavu biće i James Zabiela, miljenik publike novosadskog festivala, a u Dance Areni nastupa i Gramophonedzie koji je internacionalnu slavu obezbijedio hitom "Why Don't You“ i osvojio nagradu regionalnog MTV-a za prošlu godinu.

"Da Exit zna da prepozna potencijal potvrđuje i nevjerovatan uspjeh sada najuzbudljivijeg mladog britanskog benda koji je prije dvije godine nastupao na Elektrani - Hadouken!. Poklonici new-rave estetike će upravo na Exitu možda imati prilike da čuju njihov novi album koji su najavili za početak 2011. Njihova muzika je glasna, energična i električna, a na Fusion stage dolaze u punom sastavu" najavljuju organizatori.

Prodaja ulaznica za Exit festival u Crnoj Gori bi trebalo da počne do kraja mjeseca.

Bonus video: