Highway "Navikom" najavljuje album prvijenac

Članovi benda kazali su da krajem aprila idu za Hrvatsku gdje će snimiti još tri pjesme, a u planu su i dva spota
124 pregleda 0 komentar(a)
Highway, Foto: Filip Roganović
Highway, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 27.03.2018. 10:25h

Crnogorski trio Highway promovisao je juče u podgoričkom lokalu “Kontra” spot za pjesmu “Navika”, kojom se pjevač ovog tria Petar Tošić predstavio kao autor muzike i teksta, dok su aranžman i produkcija povjereni Darku Juranoviću D Knoku.

Reditelj videa je Čedomir Marković sa kojim je bend i ranije sarađivao, dok se u spotu pored članova Highwaya pojavljuju i Milenko Novaković, Veselin Pavićević, Slobodan Mugoša, Marija i Jelena Vukčević, kao i Nina Simić.

“Čedo je bio zadužen za režiju i veliko hvala kamermanu Niku Tripunoviću kojega smo mjesec dana izluđivali terminima. Na kraju je sve ispalo kako smo zamislili, izuzetno smo zadovoljni spotom, sniman je u Podgorici”, ispričao je Marko Pešić vokal i gitarista benda.

Tošić je otkrio je da je singl “Navika” najava njihovog prvijenca.

“Mislim da je vrijeme da posložimo i tu priču oko albuma, jer evo tri godine je od kako smo se pojavili na X Factoru. Krajem aprila idemo za Hrvatsku, gdje ćemo snimiti još tri pjesme, a u planu nam je da realizujemo još dva spota”, otkrio je Tošić.

Iako spadaju u muzičare koji tokom sedmice imaju po nekoliko svirki, “Naviku” momci iz Highwaya do sada nijesu izvodili na nastupima. Kako je pjesma mnogo mekša od onoga što su do sada prezentovali publici, Pešić je naveo i da li će bend promijeniti zvuk po kojem je prepoznatljiv.

“Ova pjesma jeste drugačija, više je u pop stilu, ali će ih albumu biti osam, od kojih je svaka priča za sebe. Tu će biti i popa, i pop-roka, čistog roka, album će predstavljati sve ono što slušamo i što bismo željeli da sviramo. Nećemo se ograničiti samo na jedan stil”, obećao je on.

Tokom protekle tri godine koliko su na muzičkoj sceni, objavili su šest singlova, no svi oni neće se naći na albumu.

“Od onih prethodnih na izdanju će se naći samo “Lud” i “Što dalje”, kao i pjesma “Navika”. Znači pored te tri, na albumu će biti još pet novih pjesama”, najavio je Pešić.

Bonus video: