"D moll" snimao spot: Ljepote Crne Gore kroz četiri godišnja doba

Sastav koji će predstavljati Crnu Goru na Eurosongu, snimao je proteklih dana video na Žabljaku, Adi Bojani i u Baru i Kučima
2298 pregleda 5 komentar(a)
Sa snimanja spota “Heaven” na Adi Bojani: D moll, Foto: Isidora Mijanović
Sa snimanja spota “Heaven” na Adi Bojani: D moll, Foto: Isidora Mijanović

Šestočlani sastav “D moll” koji će Crnu Goru predstavljati na Eurosongu 14. maja u Tel Avivu, proteklih dana radio je na ekranizaciji pjesme “Heaven” (Ti).

Kako su Tamara Vujačić (16), Mirela Ljumić (17), Željko Vukčević (18) iz Podgorice, Ivana Obradović (18), Emel Franca (18) iz Bijelog Polja i Rizo Feratović (21) iz Gusinja, ispričali u razgovoru za “Vijesti” spot se snimao na četiri lokacije u Crnoj Gori. Oni su otkrili i ko je bio zadužen za ideju, ali i snimanje videa, kada će premijerno biti prikazan, a pričali su i o planovima promocije pred Eurosong, te se osvrnuli na nedavno učešće u humanitarnoj emisiji “Dnevnica” Televizije Vijesti.

Vujačić na početku razgovora prenosi utiske sa snimanja spota i prepričava kakva je bila atmosfera. “Proteklih dana smo radili na ekranizaciji pjesme ‘Heaven’ i moramo priznati da nam je bilo veoma zanimljivo”, kaže ona.

“To je svakako samo jedno od nezaboravnih iskustava i mnogo smo ponosni na ono što smo uradili, naravno zahvaljujući najboljem rediteljskom timu koji čine Miodrag Marković i Gojko Brkuljan”, pojasnila je Vujačić.

Ivana sa druge strane otkriva na kojim lokacijama su snimali tokom proteklih pet dana, te zašto su odabrana baš ta mjesta.

“Željeli smo da u spotu prikažemo ljepotu Crne Gore kroz četiri godišnja doba. Iz tog razloga snimali smo na Žabljaku, gdje je još uvijek snijeg (zima), u Kučima, gdje je drveće ogoljelo što daje utisak jeseni, u starom Baru gdje je već sve procvjetalo pa imamo pejzaž pravog proljeća i na Adi Bojani koja daje sliku ljeta”, ispričala je Obradović.

Na pitanje koja se njima lokacija izdvojila kao najljepša Ljumić kaže da je to težak zadatak.

“Nijednu od ovih lokacija ne možemo izdvojiti, jer su zaista svaka na svoj način posebne, što ćete i sami vidjeti”, tvrdi ona, a zatim najavljuje kada će crnogorska, ali i evropska publika moći da pogleda snimljeni materijal.

“Spot, zajedno sa novom verzijom pjesme premijerno izlazi u nedjelju, 10. marta”, istakla je ona. Iako imaju veliki broj obaveza u okviru priprema za Eurosong, članovi “D molla” pronašli su vremena i za humanitarnu akciju, pa su u okviru “Dnevnice” radili na građevini, u kuhinji i prodavnici tehnike, ali i svirali na Trgu nezavisnosti, kako bi pomogli jednoj samohranoj majci iz Podgorice.

Kako kaže Franca, fizički radovi im nisu teško pali, već donijeli pozitivnu energiju.

“Učešće u emisiji ‘Dnevnica’ donijelo nam je samo još jedno predivno iskustvo. Bilo nam je drago što nam se ukazala prilika da nekome pomognemo”, tvrdi on.

Rizo Feratović na snimanju spota "Heaven"

Njegov kolega iz benda, Feratović, dodaje da nijedan zadatak ne bi izdvojio kao najteži.

“Nijedan posao nam nije teško pao, jer smo imali veliki motiv i želju da tim ljudima izmamimo osmijeh na lice. Na kraju smo bili presrećni, jer smo u tome i uspjeli”, smatra on.

Zakazani nastupi u Madridu, Amsterdamu i Moskvi

U međuvremenu članove “D molla” očekuju pripreme za jedno od najpopularnijih muzičkih takmičenja - Eurosong, ali i promocije u drugim zemljama, čija će publika glasovima odlučiti da li pjesma “Heaven” prolazi u finale zakazano za 18. maj.

Kako kaže Vukčević, pripreme teku u najboljem redu.

“Maksimalno se trudimo i radimo kako na spotu i scenskom nastupu, tako i na pjesmi i interpretaciji iste. U pitanju su svakodnevne, višesatne, iscrpne probe sa ciljem da te noći zaista predstavimo našu zemlju kako dolikuje”, obećava on i otkriva gdje će sve “D moll” nastupati u narednom periodu.

“Već sada imamo zakazane nastupe za Amsterdam, Madrid i Moskvu, i željno ih iščekujemo”, dodaje on.

Bonus video: