Pjevali bi o ljubavi, ali ne mogu da izbjegnu bizarnosti politike

Pored članova benda na pjesmama su radili i Marko Louis, Branko Jakubović iz “Dubioze kolektiv” i Mak Kulenović
408 pregleda 0 komentar(a)
Helem nejse, Foto: Privatna arhiva
Helem nejse, Foto: Privatna arhiva

Bosanskohercegovački sastav “Helem nejse” objavio je novi album pod imenom “Pola čovjek, pola jedan”, koji je nasljednik uspješnog debitantskog projekta “Go u gostima” iz 2017. godine. Novo izdanje donosi 14 novih pjesama, a neke od njih su neke već postale veliki hitovi u regionu, od kojih je najveći “Kabadahija”.

Ljubav je njihov neiscrpan izvor inspiracije te su odlučili da veliki dio albuma posvete upravo toj temi koja slušaoce vodi kroz “uzbudljivo muzičko putovanje”.

“Puno nam je draže pjevati o nekim lakšim temama, zato pokušavamo da se koncentrišemo na ljubav. Međutim, naprosto ne možemo da izbjegnemo sve bizarnosti politike i društvenih pojava s kojima smo svakodnevno okruženi, te smo se osjećali pozvanima da na novom albumu iznijesemo stav i ukažemo na mnoštvo neizbježnih nepravdi i nepravilnosti, specifičnih za ovo područje”, govore momci iz grupe o novom albumu.

Raznolikost tema obogaćena je zanimljivim muzičkim eksperimentiranjem u kojem je moguće pronaći raznolikost žanrova, od njihovog bazičnog hip hopa, preko trapa i funka, do hitoidnih pop melodija koje koketiraju s elektronskom muzikom.

Album je sniman u “Helem nejse” studiju, a pored članova benda na pjesmama su radili i Marko Louis, Branko Jakubović iz “Dubioze kolektiv” i Mak Kulenović.

Bonus video: