Dva izdanja AudioStorma: Zimi imam više inspiracije

Jedan od najvrednijih autora elektronske muzike u Crnoj Gori objavio je za inostrane etikete album i dupli singl, te častio publiku remiksom Vangelisove numere
685 pregleda 0 komentar(a)
AudioStorm, Foto: Privatna arhiva
AudioStorm, Foto: Privatna arhiva

AudioStorm nastavlja već godinama da opravdava status jednog od najvrednijih autora elektronske muzike u Crnoj Gori. Podgorički DJ i producent prethodnih dana objavio je za inostrane etikete jedan album i jedan dupli singl, te častio publiku remiksom numere slavnog kompozitora Vangelisa, a najavio je i brojne nastupe u narednom periodu.

Podgoričanin Ognjen Vuković, koji stoji iza pseudonima AudioStorm, prošle sedmice objavio je drugi album, za poznatu belgijsku kuću Bonzai Music. U okrilju ove etikete Vuković je dobio najbolje uslove, budući da prošlog ljeta objavio “album preview” i još tada “Vijestima” rekao da je izdanje spremno i da samo čeka najbolju ponudu.

Album “The Day When I Left” sadrži deset originalnih traka i ekskluzivno je tokom prve sedmice dostupan na Beatport servisu za 11,99 dolara (oko 10,5 eura).

“Album je završen još prošle godine, najavljivali smo ga već u vašim novinama, samo je sada našao kvalitetnog izdavača. Opet je to belgijski gigant, Bonzai Music koji mi je dao najbolju ponudu. Album sadrži nove trake koje sam radio tokom cijele 2018. Moći će da se nađe na svim važnijim onlajn muzičkim prodavnicama, poput Beatporta, Tracksourca, iTunesa...”, ističe on.

"Bonzai" je belgijska etiketa osnovana 1992, za koju su još od početaka svoja izdanja objavljivala velika imena iz svijeta elektronske muzike kao što su Pol Van Dajk, Tiesto, Džon Fleming, Marko Bejli, Saša i Džon Digvid, a podgorički DJ i producent je ranije za ovu kuću objavio i EP-eve "Oblivion" I "Lethal Engin/Suspens".

“The Day When I Left” njegov je drugi album, a prvi “Giant Industry” objavio je 2016. U međuvremenu je imao niz manjih izdanja za inostrane etikete, a nastavlja ga sa “Waiting for Spring”, njegovo peto djelo koje je objavljeno pod etiketom londonskog Stripped Musica, na kojem se nalaze dvije trake – naslovna i “Be Awake”.

“Ovo izdanje za londonski Stripped je rađeno početkom godine, zimi obično imam više inspiracije. Jedan dio inspiracije je i bilo to "čekanje proljeća" iz naslova. Ta traka je topla, atmosferična, najavljuje svjetlost i pozitivan vajb koji nas očekuje u narednim mjesecima. Uz nju ide još jedna traka, malo brža po imenu 'Be Awake'”, ispričao je AudioStorm.

Kao da to sve nije dovoljno, on je za vikend objavio i remiks numere “Ask the Mountains” slavnog grčkog kompozitora Vangelisa, za koju je kazao da je smatra jednom od najljepših kompozicija ikad.

“Vangelis je jedan od najvećih muzičkih umova na sudaru milenijuma. Njegova muzika ima vanvremenski karakter, te mi je njegov opus uvijek bio zadivljujuć. Izabrao sam 'Ask the Mountains' zbog posebne atmosfere, svojstvene samo Vangelisovom stvaralaštvu, te na taj način mi je pomogla da uradim remiks i ugradim svoj pečat. Evo upravosam dobio dva mejla od legende Nika Vorena koji je praktično oduševljen remiksom”, pohvalio se podgorički producent koji je navikao na podršku poznatih imena, od Thievery Corporationa do Džona Digvida, koji je kao i pomenuti Voren jedno od najznačajnijih imena progresiv zvuka, koji Vuković inače gaji.

Remiks trake “Ask the Mountains” dostupan je besplatno na Soundcloud stranici AudioStorma, a link je objavljen i na svim njegovim stranicama na društvenim mrežama.

Mada iza njega stoje brojna izdanja, Vuković nije posvećen samo studijskom radu, već sve češće nastupa i kao DJ, imao je tu čast da dijeli miks pult sa velikim imenima kao što je Ernan Kataneo, te je gostovao na gotovo svim većim festivalima u Crnoj Gori, a i šire.

On je sada najavio da ga u aprilu i maju čeka niz nastupa, mada nije još želio da otkrije o čemu se tačno radi, te dodao da se već priprema za velike ljetnje događaje i festivale. Misteriozno je kazao i da će biti u prilici da nastupa sa tri zvijezde progresiv, haus i tehno zvuka koje će po njegovim informacijama gostovati u Crnoj Gori u narednom periodu.

Radi i muziku za film

Još prije par godina, kada je njegov uspon počeo, AudioStorm je za “Vijesti” otkrio da mu je velika želja i da radi muziku za filmove. Ta želja mu se i ostvarila, budući da poručio da radi na muzici za jedan crnogorski kratkometražni film, za koji ističe da će biti prikazan na festivalima u regionu i Evropi, poput Venecije i Kana.

“Ne smijem još da otkrivam pojedinosti, ali radi se o jednom kratkometražnom filmu mog prijatelja sa Fakulteta dramskih umjetnosti, o životu jednog podgoričkog DJ-a i njegove djevojke, u kojem će se pojaviti jedna moja poznata stvar, a za kraju filma ću uraditi i remiks jednog velikog hita. Biće više detalja kada sve bude realizovano”, izjavio je Vuković.

On je dodao da radi na još nekoliko remiksa, kao i da u bliskoj budućnosti očekuje remikse njegovih traka koje će raditi njegove inostrane kolege producenti.

Bonus video: