Budva daje 300 hiljada za Sea Dance

Najskuplja ponuda za 700 hiljada je uključivala gostovanje grupe Depeche Mode i Nika Kejva
110 pregleda 12 komentar(a)
Šon Pol, Sea Dance, Foto: Filip Roganović
Šon Pol, Sea Dance, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 24.03.2018. 10:40h

Za peto izdanje ljetnjeg muzičkog festivala Sea Dance grad Budva izdvojiće 300 hiljada eura, od kojih 200 hiljada Opština, a stotinu hiljada Turistička organizacija Budve. To je za 50 hiljada eura više nego lani, kada je iz opštinske kase bilo izdvojeno 150 hiljada eura, dok je ostatak obezbijedila TO.

To je “ Vijestima” potvrđeno u gradskoj upravi, koja bi trebalo da naredne sedmice sa organizatorom, novosadskim Exitom, zaključi aneks ugovora, kojim će između ostalog biti preciziran i termin održavanja manifestacije.

“Vijesti” su još krajem prošle godine objavile da se festival seli u Buljaricu, a najvjerovatnije će biti održan prvih dana septembra, imajući u vidu da je kraj avgusta rezervisan za tradicionalnu pučku feštu “Petrovačka noć”.

Opština je tražila od organizatora da joj predstavi program, odnosno najavila da će novac uplatiti tek kada vidi koncipiran festival. Organizatori su, kako nezvanično saznajemo, ponudili nekoliko programskih opcija, koje bi koštale od 250 hiljada do 700 hiljada eura, u zavisnosti od zvijezde koja bi nastupila.

Najskuplja varijanta, kako se nezvanično pominje, predviđala je gostovanje kultne grupe Depeche Mode i legendarnog muzičara Nika Kejva, te još nekoliko zvučnih imena sa muzičke i svjetske DJ scene. U Buljarici bi mogla da nastupi i trenutno jedna od najpopularnijih britanskih pop zvijezda Dua Lipa, pjevačica porijeklom iz Prištine. Brojna zvučna imena se pominju, a spisak izvođača znaće se na potpisivanju aneksa.

I dok su na Jazu, gdje se ranijih godina održava Sea Dance, ljudi bliski DPS-u imali prolaz da u okviru festivalskog platoa prodaju piće i hranu, o čemu su mediji pisali, najavljeno je da će ove godine na eventualne takve malverzacije biti stavljena tačka. Takođe, očekuje se da će organizator odbornicima lokalnog parlamenta, prvi put za proteklih pet godina, dostaviti precizan izvještaj na koji način i gdje tačno utrošen novac koji su prošle godine dobili.

Prvo izdanje Sea Dance bilo je u julu 2014, a od tada su u Budvi gostovali brojni svjetski poznati izvođači, između ostalih, muzičke legende “Jamiroquai”, “Underworld” i “The Prodigy”. Opština i organizator su 2016. zaključili ugovor, kojim je predviđeno da se festival održava do 2026, ali da se svake godine dogovor iznova finalizuje zaključenjem aneksa.

Bonus video: