Madam Piano i Svemirko na jubilarnom Bedem festu

767 pregleda 0 komentar(a)
Madam Piano, Foto: Screenshot
Madam Piano, Foto: Screenshot

Pjevačica Ljiljana Rančić, poznatija kao Madam Piano, i Svemirko, bend iz Hrvatske, nastupiće na desetom, jubilarnom Bedem festu, saopštili su organizatori.

“U susret jubilarnom izdanju Bedem festa, zadovoljstvo je započeti sa objavom izvođača, jer su upravo oni ti koji po kojima smo uvijek bili jedinstveni i drugačiji, između ostalih stvari. Čast i privilegiju da otvori fascinantnu listu izvođača prepustili smo upravo njoj, nepravedno zaboravljenoj i zapostavljenoj Madam Piano, Riječ je o izuzetnoj divi prepoznatljivog glasa koji izaziva divljenje i poštovanje, svojevrsnu mističnost i duhovnost. Biće to prava radost uživati u njenim notama i iznenađenjima koja nam priprema za Bedem fest”, kazao je Petar Šundić, direktor Bedem festa.

Madam Piano je prvi nastup imala 1991. sa glumicom Anom Sofrenović, a dve godine kasnije je pobijedila na festivalu “Beogradsko proleće” sa pjesmom “Sanjam”. Sarađivala je sa bendom “Ortodoks Kelts” na pjesmi “Galija”, a 1998. godine u duetu sa Borom Dugićem izvela je pjesmu “Moj jasmine” na festivalu “Pjesma Mediterana”. Sa muzičke scene povukla se 2003.godine.

“Šta reći za sljedeće ime? Lik koji je napunio Dragstor i Tvornicu, neko ko izaziva veliko poštovanje sve većeg broja poštovalaca, zagovornik filosofije ‘manje je više’. Autentičan u svojoj formi izražaja, neko ko će nas sigurno povesti u svijet magije u ambijentu Starog Grada Bedema i drevnih zidina. To je ‘Svemirko’, muzička galaksija i beskonačnost”, istakao je Šundić.

Deseti Bedem fest održaće se od 2-4. avgusta.

Bonus video: