Punkreas i Bubnjivi na Zbrka festu

Organizatori festivala koji se održava na Glavi Zete 1. i 2. maja, najavili još dva izvođača revijalnog dijela
933 pregleda 0 komentar(a)
Članovi benda Punkreas, Foto: Privatna arhiva
Članovi benda Punkreas, Foto: Privatna arhiva

U revijalnom dijelu prvog Zbrka festa koji će se na Glavi Zete održati 1. i 2. maja, pored već najavljenih izvođača nastupiće i bendovi “Bubnjivi” i “Punkreas”, najavili su organizatori festivala.

“Posebno nas raduje što, pored revijalnog dijela u kojem ćemo mi nastupiti kao domaći izvođači, festival ima tendenciju da zauzme vodeće mjesto u regionu za demo bendove, što je od posebnog značaja za Crnu Goru kao turističku i kulturnu destinaciju. Još je važnije za mlade bendove koji dobijaju šansu da predstave svoj rad široj publici i pored toga možda i osvoje neko priznanje”, kazali su članovi benda “Bubnjivi”.

“To je od ključnog značaja za domaću alternativnu scenu, a isto tako s obzirom na to da je festival regionalnog karaktera i za alternativnu scenu uopšte. Pruža mogućnost bendovima da se međusobno povežu, ostvare kontakt, saradnju...”, dodali su oni.

Pohvale na račun Zbrka festa stigle su i od sastava “Punkreas”.

“Drago nam je što je Crna Gora dobila još jedan rokenrol festival. A još više nam je drago što smo prepoznati od organizatora kao bend koji ima šta da kaže i pokaže muzički. Pozivamo sve ljubitelje rokenrola i prirode da posjete i podrže ovaj festival, i za trenutak napuste ovaj digitalni svijet i odmore glavu”, kažu muzičari.

“A mi ćemo kao bend ljudima pružiti ono što najbolje znamo - pank rok energiju”, obećavaju iz “Punkreasa”.

Iako su mnogi ovaj festival, s obzirom na to da se održava na Glavi Zete, povezivali sa Danilovgradom, na zvaničnom sajtu te opštine prije nekoliko dana objavljeno je saopštenje u kojem se ističe da ne stoje iza te manifestacije.

Tim povodom, oglasili su se i organizatori festivala, koji su istakli da je Glava Zete granica između opština Nikšić i Danilovgrad, te da su ih iz Turističke organizacije Danilovgrada u januaru pozvali na sastanak. “Na sastanku nam je rečeno da Glava Zete pripada Danilovgradu, te da se naš festival savršeno uklapa u planirane aktivnosti Opštine, jer je 2019. godina mnogih jubileja. Na sastanku je ponuđena i pomoć Opštine, kako finansijska tako i logistička”, kažu iz organizacije festivala.

“Vrlo smo iznenađeni činjenicom da su nadležni u Opštini tek sada saznali da pomenuta lokacija ne pripada Danilovgradu, iako su prije tri mjeseca tvrdili suprotno i razuvjeravali nas da Glava Zete pripada i Nikšiću. Još više nas čudi činjenica da su nadležni pogledali u katastar tek onog momenta kada smo najavili da će jedan od izvođača biti i ‘Riblja čorba’”, dodaje se u saopštenju.

Iz Zbrka festa kažu da se bez obzira na to da li Opština podržava festival ili ne, “neće ograđivati od činjenice da će se jedan dio programa festivala odvijati i na teritoriji Danilovgrada”.

Osim online, karte po cijeni od 7 eura mogu se kupiti u caffe barovima “Propaganda” i “Floyd” u Nikšiću i “Obala” u Danilovgradu.

Bonus video: