MUZIČKA MANIFESTACIJA

"Tribute to Mimo" ovog vikenda u Budvi

U dvije večeri, održaće se promocija knjige o džezu, festival mladih trubača i koncert džez benda iz Beograda
388 pregleda 0 komentar(a)
Tribute to Mimo, Foto: NVO Feral
Tribute to Mimo, Foto: NVO Feral

Ovog vikenda će u budvanskom Starom gradu biti održana manifestacija Budva Jazz – Tribute to Mimo, koju NVO Feral organizuje već četvrtu godinu u okviru projekta Budvanske hronike. U dvije večeri, održaće se promocija knjige o džezu, festival mladih trubača i koncert džez benda iz Beograda.

U subotu, 13. aprila, u 20 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” biće predstavljena knjiga Jazz Beat autora Voja Šindolića iz Dubrovnika, koja govori o uticaju džeza na beat generacije i obrnuto. Predstavljanje knjige NVO Feral organizuje u saradnji sa JU Muzeji i galerije Budve. Na događaju će govoriti Srđa Zlopaša iz NVO Feral, Marko Pavlović, istoričar umjetnosti i osnivač prvog džez kluba u Budvi, Nikola Ivanović, saksofonista iz Gradske muzike Budva i autor Vojo Šindolić. Moderatorka će biti Itana Lalović.

U nedjelju, 14. aprila na Trgu palmi u budvanskom Straom gradu, u 18 časova počeće festival „Mimova zlatna truba“, na kom će biti dodiljene tri nagrade mladim trubačima iz cijele Crne Gore. Žiri festivala činiće Ana Molčanov Brajak i profesori učesnika. Nakon dodjele pehara i plaketa, nastupiće beogradski džez bend u sastavu Jelena Theunisz, Ivan Ilić, Nikola i Nemanja Banović i Goran Potić.

Cilj ovog projekta je promocija džez muzike i kulture, i iz NVO Feral se nadaju da će on prerasti u platformu za predstavljanje mladih džez umjetnika iz svijeta i internacionalni festival džeza.

Cijeli projekat je inspirisan velikim budvanskim i svijetskim džez trubačem, Nikolom Mimom Mitrovićem, koji je posebno bio posvećen radu sa mladim muzičarima.

"Po ugledu na Mima, od samog početka projekta, NVO Feral je posvećena djeci i mladima koji se bave muzikom, a ove godine je ogromno zadovoljstvo organizatora što su nastupi mladih prerasli u festival koji će imati tri laureata", navodi se u saopštenju organizatora.

Preporučujemo za Vas