MUZIČKA MANIFESTACIJA OD 14. DO 16. JUNA

Ovo su samo neki od izvođača na "Budva beer festu"

Organizatori očekuju da će ovaj muzički spektakl posjetiti 60. 000 ljudi
1554 pregleda 0 komentar(a)
Sa konferencije za novinare, Foto: Vuk Lajović
Sa konferencije za novinare, Foto: Vuk Lajović

"Plavi orkestar", "Riblja čorba", "Zabranjeno pušenje", "Psihomodo pop", "Who see", "Brkovi", "Tropico bend", "YU grupa", "Ortodox Celts"... samo su neka od 20 muzičkih imena pop i rok scene koja će 14. do 16. juna nastupiti na budvanskom stadionu Lugovi, prvoj velikoj regionalnoj muzičkoj manifetaciji "Budva beer fest".

Organizatori Opština Budva, Turistička organizacije kompanija "Pro Division Events" uz komeracijalne partnere Carlsberg Monteenegro, Pivara Trebjesa i Heineken, očekuju da će ovaj muzički spektakl posjetiti 60. 000 ljudi.

Odušenjevljenje što Budva dobija još jedna brend, nije krio gradonačelnik Marko Bato Carević koji je kazao da organizacijom ovakvog festivala "čine dobru stvar za grad i njegovu turističku ponudu".

"Ovakvim projektima Budva pokušava da bude konkurentna i na polju organizacije privrednih manifestacija, kao i zabavnog turizma koji danas čini značajan dio regionalnog turističkog tržišta. Budva beer fest okupiće ljuder svih generacija iz zemlje i regiona, kvalitetne izvođače pop i rok muzike, od kojih su neka svjetski poznata. Tako, ovaj festival bi trebao označiti početak intezivnog dijela turističke ponude", kazao je Carević na konferenciji za novinare.

Ističući da su Opština i TO Budve izdvojile 100.000 eura za organizaciju festivala direktorka Turističke organizacije Budve Maja Liješević je navela da svaka nova manifestacija, poput Budva beer festa je prilika da se promoviše zemlja, grad i privuče još veći broj turista.

"Budva beer fest je turističko – privredna manifetacija koja čini da idemo u korak sa Evropom, koja će upotpuniti sadržaj naše turističe ponude i očekujemo u velikoj mjeri privući goste iz regiona, ali i Evrope. Vjerujem da će mnogima zahvaljujući ovom festivalu to biti prvi dolazak u Crnu Goru, a mi ćemo nastojati da budemo dobri domaćini, i gostima, i organizatorima, kako bi iz našeg grada ponijeli samo lijepe uspomene", istakla je Liješević.

U ime organizatora "Pro Division Events" Ivan Vanja Maslov podsjetio da je ideja o organizaciji Budva beer festa stara punu deceniju.

"Pokušavali smo da realizujemo ovaj projekta, koji je izuzetno produkciono zahtijevan i bez ozbiljne podrške lokalne samouprave ga je nemoguće realizovati. Zahvaljujem se svima što sada u Budvi organizujemo festival, prije svih gradskom menadžeru Milu Božoviću, koji je prepoznao ovu ideju prije godinu i po, kada smo započeli pregovore, kao i tadašnjem gradonačelniku Draganu Krapoviću, da bismo sada nastavili sa gospodinom Carevićem i direktorkom Liješević, bez kojih se ovo ne bi moglo realizovati. Koncept festivala je ustanovljen prije 17 godina i zasnovan je na ozbiljnoj produkciji, besplatnom ulazu, pažljivo biranim regionalnim bendovima i velikom kampanjom. Ideja nam je da ovo postane, neću biti pretenciozan, glavni događaj turističke ponde Budve", kazao je Maslov.

Preporučujemo za Vas