Američki vojni bend "Wings of Dixie" okončao crnogorsku turneju

Koncerti ovog sastava dio su manifestacije "Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori"
360 pregleda 0 komentar(a)
Ambasadorka Rajzing Rajnke sa članovima ansambla, Foto: Twitter.com/USAmbMNE
Ambasadorka Rajzing Rajnke sa članovima ansambla, Foto: Twitter.com/USAmbMNE

Američki vojni bend "Wings of Dixie" koncertom u Tuzima završio je svoju crnogorsku turneju, tokom koje su prethodno nastupili u Baru i Kotoru.

Koncerti ovog sastava dio su manifestacije "Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori", koja se ovog mjeseca obilježava nizom aktivnosti i programa širom države.

"Wings of Dixie" čini osam članova i pokrivaju čitav spektar američke muzike, od ranih dana tradicionalnog džeza i bluza, pa sve do klasičnih pop i rok hitova, i riječ je o jedinom ansamblu ove vrste koji predstavlja vazdušne snage SAD u Evropi i zabavlja publiku više od jedne decenije.

Bend se 21. aprila u Baru dvočasovnim koncertom predstavio brojnoj publici na platou ispred Dvorca kralja Nikole, a koncert jedinstvenog ansambla koji predstavlja vazdušne snage SAD u Evropi organizovan je zahvaljujući Ambasadi SAD u Podgorici i Kulturnom centru Bar.

Koncert 22. aprila održan je na kotorskom Trgu od oružja u saradnji sa Turističkom organizacijom Kotor, dok je nastup u Kulturno-informativnom centru "Malesija" dan kasnije organizovan u saradnji sa lokalnim partnerima Opštinom Tuzi i KIC "Malesija".

Bonus video: