Who See i Kumare na “tajnoj lokaciji” snimili novi spot kotorskog dvojca

Dido i Miga imali su tu čast i da prije ostalih čuju pjesmu čiji naziv još nije poznat, a kako kaže Stanojević, utisci su pozitivni
5070 pregleda 2 komentar(a)
“Trudili smo se da u pjesmi obratimo pažnju na dešavanja u Crnoj Gori i da damo podršku tom poslu”: Sa snimanja spota, Foto: Privatna arhiva
“Trudili smo se da u pjesmi obratimo pažnju na dešavanja u Crnoj Gori i da damo podršku tom poslu”: Sa snimanja spota, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.04.2019. 09:05h

Mario Đorđević Noyz i Dejan Dedović Dedduh, dvojac koji čini Who See klapu i Srđan Dido Stanojević i Miodrag Miga Manerik, popularni Kumare, našli su se u srijedu na “tajnoj lokaciji” kako bi udružili snage za potrebe muzičkog spota.

“Kumare su nešto divno što se Crnoj Gori desilo u posljednje vrijeme, iako to nije institucionalizovano, tj. njihov šou se ne daje ni na jednoj televiziji, pogotovo ne televiziji sa nacionalnom frekvencijom”, objasnio je Deda kako je došlo do ove saradnje.

“I pored svega toga oni su dobili svoju publiku i napravili su nešto što je preteško u ovoj našoj maloj zemlji, a to je biti duhovit pored Buksovaca i Zabjelo republike koji su osvojili crnogorski humor još onda... Treba imati neki novi šmek, a da opet bude smiješno. Imali su sreće i znanja da to upakuju i da uspiju u svojoj namjeri”, smatra kotorski reper.

Na pitanje kako je bilo na snimanju, Stanojević je kratko prokomentarisao:

“Bilo je sendviča i rakije za Migu, eto tako je bilo”.

On je bio zagonetan i kada se radi o lokaciji “seta”.

“To niko ne zna osim Dede, jedva smo kumara i ja pronašli set, tražili smo ga satima, jer Mario nije umio da nam objasni gdje se nalaze. Snimano je u srijedu, jer koliko sam shvatio Who See uvijek snima srijedom”, ispričao je za “Vijesti” Stanojević, koji je odgovorio i na pitanje koje uloge dodijeljene Maneriku i njemu.

“Naše uloge su Notari, a zadatak nam je bio da kroz našu formu Kumara, pošaljemo dvije kratke poruke vezano za temu pjesme. Mi smo se davno ‘snašli’, valjda je to poznato”, priča polovina Kumara.

Dido i Miga imali su tu čast i da prije ostalih čuju pjesmu čiji naziv još nije poznat, a kako kaže Stanojević, utisci su pozitivni.

“Jesmo, čuli smo je jednom do pola. Najbolje da nam se ne sviđa pjesma Who Seeja. Nismo ni mi mimo naroda. Od njihovog početka ih slušamo i gledamo. Blisko nam je sve što rade, samo što su oni klapa, a mi klipani”, u svom stilu odgovara Dido.

Kao i Stanojević, ni Dedović ne otkriva previše detalja o samom spotu, ali daje nagovještaj:

“Trudili smo se, ma koliko to gordo zvučalo, da obratimo pažnju na sve što se dešava u Crnoj Gori, pa da i mi damo neki doprinos ili podršku u tom poslu ili njihovoj namjeri. Kumare su nam se pogodile perfektno za priču koju smo mi pričali u pjesmi, za koju će spot biti vrlo brzo gotov. Kumare su jednostavno likovi koji su izmišljeni za ovu priču”.

Upitan kada fanovi mogu očekivati novu pjesmu, odnosno spot, Dedduh kaže da će “najvjerovatnije biti završeno za deset do 15 dana”.

“Iskreno se nadam da će biti gotovo do tada, jer i sami bismo željeli da što prije izbacimo novi singl kako bi nas to dodatno preporučilo ljetnjoj sezoni i festivalima koji maltene niču svake sezone kao pečurkice”, tvrdi on.

Kako kaže, novi singl najavljuje ne samo album na kojem uveliko radi klapa, već i sve ono što planiraju za naredni period.

“Nismo još odlučili da idemo na singlove kao što su to moderni tokovi naložili, a da li ćemo još jedan ili dva izbaciti prije novog albuma, ne bih znao reći unaprijed. Ovaj jedan za početak, pa ćemo vidjeti, a album stiže svakako”, obećao je muzičar.

Bonus video: