Etno zvuk u modernom pakovanju: D moll spreman za Eurosong

1472 pregleda 1 komentar(a)
D-Moll, Foto: Eurovision.tv
D-Moll, Foto: Eurovision.tv

Članovi grupe D moll, Tamara Vujačić, Mirela Ljumić, Ivana Obradović, Željko Vukčević, Emel Franca i Rizo Feratović, pred odlazak na Eurosong, gdje će predstavljati Crnu Goru, danas su sa medijima razgovarali o svojim očekivanjima u prostorijama Javnog servisa.

Konferenciji za medije prisustvovao je i Dejan Božović, autor pjesme Heaven koju će D moll u Tel Avivu izvesti u prvoj polufinalnoj večeri 14. maja.

On se tom prilikom osvrnuo na reakcije publike na dorađenu verziju pjesme “Heaven”.

“Vrijeme koje je bilo pred nama za sami nastup na Monteviziji je bilo mnogo kraće nego što je bilo ono koje nam je ostalo da napravimo što bi rekli 'revamp'. Stilski smo se odredili drugačije, tako da smo napravili pjesmu u nekom potpuno drugom duhu i stilu. Malo smo dodali neke elemente koji su bazirani na našu teritoriju, uzeli smo neke elemente iz svjetske muzike, jer smo htjeli da napravimo jednu globalnu priču kada je u pitanju etno zvuk, ali da ga upakujemo modernije”, ispričao je on, dodajući da su “uspjeli u svojoj zamisli”.

Kada su u pitanju očekivanja od najpoznatijeg evropskog muzičkog festivala, Ljumić kaže:

“Mi smo veoma uzbuđeni zbog samog nastupa na Eurosongu. Daćemo sve od sebe da ispunimo sva očekivanja. Naravno, idemo u pozitivnom duhu i trudimo se da prenesemo tu pozitivnu energiju”.

Njena koleginica iz benda, Vujačić, prenijela je utiske sa snimanja razglednice u Izraelu.

“To je bilo naše prvo putovanje. Nosimo predivne utiske, oduševljeni smo i ljudima i organizacijom, i zaista smo presrećni. Nadamo se da ćete i vi biti zadovoljni samom tom razglednicom koju smo snimili, jer smo mnogo trruda uložili”, ispričala je ona.

“Što se tiče grada mnogo nam se dopao i ne možemo da isčekamo da krenemo i da se upustimo u tu avanturu koja će trajati 17 dana”, dodala je ona.

Na pitanje “Vijesti”, ko je njihov favorit, odnosno najveći konkurent, Feratović izdvaja dvije zemlje.

“Ima mnogo dobrih pjesama, upoznali smo dosta izvođača... Meni su među omiljenim pjesmama one iz Malte i Švajcarske. Imaju baš dobre pjesme”, smatra on, dok Ljumić ističe da svo šestoro imaju različite favorite, a da je konkurencija veoma jaka, naročito u prvoj polufinalnoj večeri kada oni nastupaju.

Vukčević je potvrdio da će nastup izgledati znatno drugačije u odnosu na onaj na Monteviziji, ali nije želio da otkriva više detalja, osim da će za njihov izgled biti zadužena Olivera Čolović i frizerski studio Zoran.

“Zahvalnost dugujemo i našem mentoru Danijelu Alibaću, kao i našim profesorima pjevanja Sneži Ćosović i Milošu Vojinoviću, koji su od samog starta sa nama, prate nas i prenose nam svoje znanje. Takođe veliku zahvalnost dugujemo televiziji Crne Gore koja nam je od početka pružala veliku pomoć”, istakla je Ljumić.

Ona je dodala da će za njihov nastup u Tel Avivu biti zaduženi reditelj Gorčin Stojanović i koreografkinja Staša Stanković.

Bonus video: