Mladi muzičari iz Nikšića briljirali na takmičenju

708 pregleda 0 komentar(a)
Muzička škola “Dara Čokorilo”
Muzička škola “Dara Čokorilo”

Učenici Muzičke škole “Dara Čokorilo” iz Nikšića osvojili su niz nagrada na Muzičkom festivalu mladih Crne Gore koji je održan od 23. do 25. aprila, a na kojem su se takmičili učenici 14 osnovnih i pet srednjih škola.

Novina ovogodišnjeg takmičenja je da uspjeh učenika nije rangiran po nagradama, već po mjestima, tako da su učenici u osnovnoj školi, koji su osvojili bodove od 100, odnosno 95 poena rangirani od prvog do petog mjesta, a najuspješniji učenici u srednjoj školi, koji su osvojili toliko bodova od prvog do trećeg mjesta. Svi ostali učenici dobili su diplome.

Iz Muzičke škole,,Dara Čokorilo” nastupilo je 15 solista i po dva kamerna sastava i orkestra. Ukupno su osvojili po tri prva, druga i treća mjesta.

U disciplini Instrumentalni sastavi - originalne i transkribovane kompozicije, kamerni sastav škole koji čine Kaća Radulović(violina), Luka Bajović (violina) i Katarina Jaredić (harmonika) osvojio je 97 bodova (prvo mjesto). U disciplini Instrumentalni sastavi: originalne i transkribovane kompozicije, kamerni sastav koji čine Milena Radović, Jovana Aleksić, Joko Mićković, Milena Drašković i Matija Zirojević osvojio je 99 bodova (II mjesto).

U disciplini flauta učenik Balša Zečević u klasi prof. Milene Konatar osvojio je 97 bodova (treće mjesto), dok je Ognjen Pješivac osvojio je 97,25 bodova (III mjesto).

U disciplini klavir Andrija Đikanović osvojio je 96,4 bodova (III mjesto). U disciplini klarinet Nađa Papović osvojila je 98,75 bodova (prvo mjesto). U disciplini solo pjevanje Kristina Perković osvojila je 98 bodova (II mjesto),.

U disciplini orkestar, gudački orkestar osvojio je 98 bodova (prvo mjesto), a u disciplini horna, truba, trombon Nemanja Knežević imao je 95 bodova (drugo mjesto).

Bonus video: