Stato i Masturbeator objavili singl “Beton”: Uništavanje prirode postalo biznis trend

Tomović je kazao da se tokom narednih godinu dana može očekivati bar četiri izdanja na YouTube kanalu B2 studija, pored Masturbeatorovog
611 pregleda 0 komentar(a)
Stato, Foto: Privatna arhiva
Stato, Foto: Privatna arhiva

Možda nije najpoznatiji, ali je najvredniji crnogorski reper u posljednje vrijeme - mojkovački muzičar Stato u saradnji sa barskim producentom Masturbeatorom objavio je novi singl “Beton”, koji karakteriše angažovanost na temu očuvanja društvene sredine.

Pomenutu etiketa je Nenad Tomović, koji stoji iza imena Stato, lansirao, a osim toga je prošle godine pokrenuo i festival Centrum u Mojkovcu. Samo u posljednjih pet mjeseci objavio je tri EP izdanja i najavio još dosta toga.

On je za “Vijesti” kazao da je “Beton” singl koji najavljuje Masturbeatorovo izdanje “Masturbeatovi & featovi” koje će izaći za Tomovićevu B2 etiketu. Nova pjesma je, kaže reper, prije svega upozorenje na posljedice uništavanja prirodnih dobara, “koje je postalo pravi biznis-trend u našoj državi”.

“Prodaja i izgradnja nekretnina je trenutno najveći i najisplativiji biznis u Crnoj Gori. Ukoliko si sposoban i spreman za prevaru, svaki vid kriminala, brutalno zanemarivanje i neshvatanje značaja prirodnih dobara, moći ćes da učestvuješ i dobićeš mogućnost da zarađene pare trošiš na uživanje u prirodnim dobrima hiljadama kilometara dalje. Magare!”, poručio je Tomović.

On je otkrio da se tokom narednih godinu dana može očekivati bar četiri izdanja na YouTube kanalu B2 studija, pored Masturbeatorovog.

“Tokom ove i sljedeće godine, imaćemo još četiri izdanja, gdje ću sarađivati sa još crnogorskih producenata i MC-jeva. ‘Repidemija’ - izdanje na kojem radim sa Manitouom izaći će 7. maja. ‘Stratosfera’ koju potpisujemo ja, Coai Manitou 15. jula, zatim album ‘Ruka šapi’ koji sam radio sa Coom, Masturbeatorom i Cukar Dedijem 12. oktobra, te ‘Sjeverno’ na kojem učestvujemo ja, Prefiks i premijerno na nekom izdanju Olivera Bjelić”, najavio je Stato.

On je istakao i da će se u avgustu održati drugo izdanje Centrum festivala u Mojkovcu, na kojem će nastupiti izvođači iz Crne Gore i regiona.

Kad je u pitanju njegovo predstojeće izdanje, “Repidemija” koje će izaći početkom narednog mjeseca, Stato je kazao da je na njemu radio sa Manitouom i da nema gostiju.

“’Repidemija’ je miks grajma i trepa, nešto noviji zvuk, sličan onom na ‘Pjesmama’, izdanju koje sam radio sa Cukar Dedijem”, pojasnio je reper.

Stato je krajem prošlog mjeseca objavio zajednički EP sa nikšićkim bitmejkerom Coom, članom NaVamGa kolektiva, koje sadrži pet pjesama takođe dostupnih na YouTube servisu.

Mojkovački reper je u novembru prošle godine objavio “Acapella session” sa tri pjesme, a prethodno u martu i EP “Beatovi i featovi” gdje su mu se kao gosti na svakoj numeri našli reperi sa gotovo svih strana Crne Gore.

Bonus video: