"KARNEVALSKE MAJSKE VEČERI"

Budva: Prvo veče karnevalskih svečanosti u znaku "bajkera" i rok muzike

Mladi rok bend iz Nikšića osvojio prvo mjesto na takmičenju jednoglasnom odlukom žirija
1592 pregleda 1 komentar(a)
"Bajkeri" obilježili prvo veče karnevalskih svečanosti, Foto: TO Budva
"Bajkeri" obilježili prvo veče karnevalskih svečanosti, Foto: TO Budva
Ažurirano: 01.05.2019. 15:56h

Mladi rok bend „Štrajk mozga“ iz Nikšića osvojio je prvo mjesto na takmičenju koje je, u okviru „Karnevalskih majskih večeri“, održano juče u Budvi.

„Žiri je bio jednoglasan“, istakao je Vladimir Bulatović, potpredsjednik Opštine Budva, ujedno i član žirija kojeg su još sačinjavali Žika Jelić iz YU grupe i Miodrag Džemo Radonjić, muzičar.

„Presudio je kvalitet autorskih pjesama, scenski nastup, način na koji su svirali i prenostili energiju na publiku, „Štrajk mozga“ je zbog potpuno novog pristupa, koji rijetko čujemo u Crnoj Gori, zasluženo osvojio prvo mjesto“, dodao je Bulatović. Drugo mjesto je osvojila grupa „Eastock“ iz Užica, dok je treće mjesto pripalo bendu „The Grupa“, sastavljenom od muzičara iz Kotora, Tivta i Budve.

„Do sada imamo šest autorskih pjesama. Nadamo se da ćemo uspjeti da izdamo album do kraja ljeta, to nam je sada glavni cilj“, rekao je frontmen pobjedničkog benda, Aleksandar Nikčević.

Turistička organizacije Opštine Budva obezbijedila je i vrijedne nagrade za tri najbolje rangirane grupe, tako je prvoplasirani dobio 1000 eura, drugoplasirani 500, a traćeplasirani 300. Grupe „Štrajk mozga“ i „Eastock“ svirale su sinoć i kao predgrupe legendarnoj „YU grupi“, koja postoji već 50 godina i uspješno prkosi novim muzičkim pravcima.

„Nama je sjajno bilo, fenomenalno. Juče je cijeli dan, cijelu noć padala kiša, danas cijeli dan padala kiša i bio sam zabrinut što se tiče vremenskih prilika, međutim stalo je sve, stala je kiša, publika fenomenalno raspoložena, većinu pjesama zna. Ovajvečerašnji koncert nam ostaje u lijepoj uspomeni a nadam se i publici", rekao je Žika Jelić nakon nastupa YU grupe.

Urbanu, rok atmosferu koja je u Budvi bila prisutna tokom cijelog jučerašnjeg dana, upotpunio je i jedinstveni događaj, defile “bajkera” koji je započeo ispred “Beer & Bike” kluba, potom nastavio do Svetog Stefana i završio na glavnom gradskom trgu.

Dejan Šofranac, predsjednik Moto kluba “Bezbjednost” iz Herceg Novog i jedan od suorganizatora ovog događaja naglasioje da je u Budvi bilo prisutno desetak klubova iz cijele Crne Gore, kao i da su im se spontano pridružili gosti iz drugih država, turisti koji borave u Budvi. Šofranac je izrazio nadu daće ovaj događaj prerasti u tradiciju.

Karnevalske majske večeri nastavljene su danas dnevnim koncertom Gradske muzike, dok nas večeras od 19 sati očekuje defile folklornih grupa i njihove raznovrsne koreografije koje će izvoditi na glavnoj bini, nastup pjevačkog društva „Grbalj“ i u 22 sata koncert „Sanje Ilić i Balkanike“.

Preporučujemo za Vas