Sastav Kind of Blues nastupio u Tirani

Još jedan koncert održan u okviru promotivnih aktivnosti Petrovac Jazz Festivala
501 pregleda 0 komentar(a)
Kind of Blues, Foto: Privatna arhiva
Kind of Blues, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.05.2019. 21:15h

Bend “Kind of Blues” bio je predstavnik Petrovac jazz festivala (PJF) i Crne Gore na festivalu Balkan Showcase koji je održan proteklih dana u Tirani. Pred prepunom salom u hotelu Rogner u Tirani, u organizaciji albanske džez asocijacije, autorsku muziku članovi benda “Kind od Blues” Milorad Šule Jovović, Zoran Ćetković, Edvin Maksuti i Zdenko Pekić su predstavili publici.

“Poziv smo dobili od albanske džez asocijacije da dovedemo i ove godine muzičare iz Crne Gore da sviraju na toj manifestaciji. Ovoga puta odabrali smo bluz bend za promotera PJF-a, a ova sjajna četvorka sa autorskim kompozocijama zaokupila je veliku pažnju publike. Uspjeli su da kao jedini bluz band na jednom džez festivalu ostave mnogobrojnu publiku u prijatnom raspoloženju o čemu je svjedočio i gromoglasan aplauz koji su dobili na kraju”, pohvalio se Vinko Mihajlović, direktor PJF-a.

“Čast nam je što zahvaljujući festivalskoj saradnji između dvije države možemo promovisati ne samo našu manifestaciju i Crnu Goru, već i umjetnike iz naše zemlje. Kao jedini džez festival koji ima tu misiju promoterstva i koji već to odavno radi, želimo da u što više zemalja prenesemo našu priču i predstavimo muziku koja se radi na prostoru Crne Gore. Jedino što nam može stati na put su finansije, jer čitavu promociju finansramo iz ličnog i festivalskog budžeta, a on nije veliki. Međutim, nadamo se da će ovaj projekat u bliskoj budućnosti prepoznati relavantni sponzori i ministarstva koji će pomoći da ovu misiju i promovisanje dignemo na što viši nivo. Još jednom zahvaljujemo na srdačnom gostoprinstvu festivala Balkan Show Case”, zaključuje Mihajlović.

Bonus video: