Drugi dan “Karnevalskih majskih večeri” u znaku tradicije i etno zvuka

Glavno dešavanje bio je koncert “Sanje Ilić i Balkanike”, srpskih predstavnika na “Pjesmi Evrovizije” prošle godine
448 pregleda 0 komentar(a)
Sa manifestacije, Foto: TO Budva
Sa manifestacije, Foto: TO Budva

Drugi dan "Karnevalskih majskih večeri" u Budvi protekao je u znaku tradicije i etno zvuka.

Program je otvorila je Gradska muzike Budve podnevnim koncertom ispred zidina Starog grada. Uprkos lošim vremenskim uslovima, ljubitelji jednog od najvažnijih brendova Budve, okupili su se u velikom broju i pod kišobranima uživali u zvucima orkestra.

U večernjim časovima počeo je defile folklornih grupa iz cijelog regiona i Turske, koje su i predstavile svoje autentične koreografije na glavnoj bini. “Veče folklora” realizovano je u saradnji sa KC “Stara Budva” i brojalo je ukupno 258 učesnika.

Tokom defilea “folkloraša”, pjevačko društvo “Grbalj”, na zadovoljstvo i oduševljenje svih prisutnih, prenijelo je svoju tradiciju i običaje na trg ispred Starog grada, a svaka numera ispraćena je burnim aplauzom.

Publika je bila zagrijana za glavno dešavanje, koncert “Sanje Ilić i Balkanike”, srpskih predstavnika na “Pjesmi Evrovizije” prošle godine. Na trgu ispred Starog grada u Budvi vladala je vesela proljećna atmosfera do kasno u noć.

U nastavku programa “Karnevalskih majskih večeri”, za 2. maj predviđeno je “veče zumbe i salse” od 19 sati, i koncert regionalne muzičke zvijezde, Jelene Rozge, od 22 sata.

Preporučujemo za Vas