Ringo Star postao vitez

"To mi puno znači jer je to priznanje za sve ono što sam napravio. Bilo mi je jako drago primiti odlikovanje"
50 pregleda 0 komentar(a)
ringo star vitez, Foto: Reuters
ringo star vitez, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.03.2018. 08:54h

Bivši bubnjar Bitlsa Ringo Star odlikovan je titulom viteza za svoj doprinos u muzici a nakon ceremonije u Bakingemskoj palati u utorak rekao je u šali novinarima kako očekuje da mu uz ime sada navode i titulu, prenosi agencija Hina.

Ringa, koji je na svečanost u Bakingemsku palatu došao u pratnji supruge Barbare Bah, vitezom je proglasio princ Vilijam.

Ringo Star tako je postao Ser Ričard Starki, što mu je pravo ime i prezime.

"Ne znam kako ispravno koristiti ovu titulu, ali očekujem da je vi koristite", rekao je Star pokazujući odlikovanje novinaru BBC-a nakon ceremonije.

Ovo priznanje došlo je 53 godine nakon što je svim članovima Bitlsa dodijeljen orden Britanskog carstva.

"To mi puno znači jer je to priznanje za sve ono što sam napravio. Bilo mi je jako drago primiti odlikovanje", rekao je Star.

Ringo se pridružio se Polu Mekartniju, Džordžu Herisonu i Džonu lenonu u Bitlsima kao zamjena za bubnjara Pita Besta 1962. godine i povremeno je pjevao glavne vokale, kao na primjer u pjesmama "Yellow Submarine" i "With a Little Help from my Friends".

Star (77) je ušao u Kuću slavnih Rock'n'Rolla kao član Bitlsa 1988. i onda ponovno 2015. kao solista nakon što se slavni bend raspao, prenosi direktno.hr.

Mekartni je takođe proglašen vitezom prije 21 godinu.

Bonus video: