Treća noć "Karnevalskih majskih večeri" u znaku plesa i pop pjesama

Jelena Rozga održala koncert za pamćenje
357 pregleda 0 komentar(a)
Sinoć u Budvi, Foto: TO Budva
Sinoć u Budvi, Foto: TO Budva
Ažurirano: 03.05.2019. 15:19h

Treća noć "Karnevalskih majskih večeri u Budvi" protekla je u znaku plesa uz zvukove salse i pokrete zumbe.

„Prisutni su neki od najpoznatijih instruktora zumbe iz regiona", istakao je Jovica Nikolić iz plesnog kluba „Jet set“. "Na master času smo danas pokazali kako izgleda kada se građani uključe u manifestaciju. Cilj je da dođemo do onoga što smo htjeli – da cijela Budva igra u maju“, dodao je Nikolić.

Beogradska grupa „Salsa Y Punto“ , internacionalni latino bend sastavljen od izvođača sa Kube i Srbije opustio je raspoložene Budvane i Budvanke i njihove brojne goste i svi su ubrzo plesali u istom ritmu.

Nakon razigranih nekoliko sati na trgu ispred Starog grada na scenu je stupila Jelena Rozga.

„Kad je izašlo „Moje proljeće“, kad sam vidjela da sam prva u trendingu u Crnoj Gori nekih par sedmica, toliko sam bila srećna, toliko mi znači što publika širom regiona voli moje pjesme i gdje god da dođem zaista se pjeva svaka moja pjesma, bilo da se radi o nekoj pjesmi koja je stara dvadeset godina, bilo da se radi o novijim. Mojoj sreći nema kraja“, rekla je pjevačica, neposredno pred nastup.

Na „alternativnoj sceni“ na trgu između crkava u Starom gradu sinoć su nastupili budvanski sastavi „Radio katakomba“ i „Most wanted“.

Večeras od 18 sati na programu je takmičenje u salsi na glavnoj bini, potom Abrum, poziv na Karneval, kojim Feštađuni pozivaju sugrađane da im se pridruže u karnevalskoj noći, a oni, zauzvrat, ispred svojih domova iznose tradicionalne specijalitete kao čin gostoprimstva i dobrodošlice. Nakon Abruma, na trgu će nastupiti gostujući duvački orkestar, a veče će završiti uz popularne hitove koje će izvesti bend „The Grupa“. Na sceni između crkava nastupiće DJ Mr Jools i DJ Cule od 21:30 sati.

U subotu, 4. maja od 19:30 sati budvanskim ulicama proći će povorka od više od 2.000 učesnika 17. Međunarodnog budvanskog karnevala, nakon koje će uslijediti „Karnevalski šou“.

Dječiji karneval je predviđen za nedjelju, 5. maj od 16 sati.

Bonus video: