ORGANIZATORI NAJAVLJUJU PRVE IZVOĐAČE

Prvo izdanje Waveul festivala dovodi Rodrigueza Jr

Novi muzički festival održaće se na ulcinjskoj Velikoj plaži od 25. do 28. jula
386 pregleda 1 komentar(a)
Prvi put nastupa u Crnoj Gori: Rodriguez Jr, Foto: Promo
Prvi put nastupa u Crnoj Gori: Rodriguez Jr, Foto: Promo
Ažurirano: 03.05.2019. 21:02h

Ulcinjska Velika plaža biće lokacija za još jedan muzički festival - Waveul, koji će se održati od 25. do 28. jula, a kako su najavili organizatori tokom četiri dana publika će imati priliku da čuje više od 50 izvođača elektronske muzike, koji će nastupati na dvije bine.

Prvo najavljeno ime sa liste izvođača je Rodriguez Jr, ali i nekoliko muzičara iz Crne Gore i Srbije.

“Francuski umjetnik čije je pravo ime Olivijer Mateu sa svojim više nego melodičnim nastupom krije se iza mnoštva analogne opreme, najviše sintisajzera i sekvencera, a prvi put dolazi u Crnu Goru”, pojašnjavaju iz organizacije i dodaju da će Rodrigez Jr nastupiti 26. jula, odnosno drugog dana festivala.

“Njegov prepoznatljiv nastup će se savršeno uklopiti u ambijent Velike plaže i magiju koju stvara spoj pješčanog i morskog prostranstva”, sigurni su organizatori Waveul festivala.

“U takav ambijent svakako se uklapaju i Agents of time, momci koji su svoj performans doveli do savršenstva te po njemu postali ultrapopularni širom planete. Italijanski biseri elektronske muzike nakon dvije godine ponovo će nastupiti u Crnoj Gori i to ovog puta kao tandem. Na stage Waveul festivala, Agents of time će se popeti u četvrtak 25. jula, a kako najavljuju, umjesto iza gomile analogne opreme, ovog puta će stati iza dekova da pokažu da su i u klasičnom DJ-ingu veliki majstori”, ističe se u saopštenju.

Među izvođačima sa domaće i regionalne elektronske muzičke scene koji će nastupiti na ovom festivalu, našli su se DJ Bokee iz Beograda, Darko Milošević iz Nikšića, AudioStorm iz Podgorice i Ulcinjani Lerr i Millok.

“Pokretanje i održavanje festivala je napor koji vrijedi prezentovati sa željom da se u buduće nastavi. A nastupati na festivalima, manjim ili većim, svejedno, uvijek je izazov koji se ne odbija. To je jedno korisno iskustvo koje nas jača, da bismo dalje napredovali i prezentovali sebe”, prokomentarisao je Milo Kekić, aka Millok, a pokretanje novog festivala pozdravio je i AudioStorm.

“Po mom mišljenju ovo je od izuzetnog značaja za crnogorsku scenu, posebno kao motiv za druge organizatore da pokrenu svoje projekte. Smatram da, kao mediteranska zemlja, moramo da obogatimo ponudu festivala, jer sam siguran da tokom ljetnjih mjeseci imamo dovoljan broj publike koji bi ih posjetio”, kazao je Ognjen Vuković, aka DJ AudioStorm, koji će na stejdž izaći posljednjeg dana festivala, 28. jula.

Organizatori za sada nisu kazali koliko će koštati ulaznice za ovu manifestaciju, te kada će početi njihova prodaja.

Preporučujemo za Vas