Forenzičarka: Nema dovoljno dokaza da je Kit Flint izvršio samoubistvo

"Kako bismo sa sigurnošću rekli da se radi o samoubistvu, najprije treba imati jasne dokaze kojim bismo ustanovili da je Kit Flint imao jasnu namjeru da se ubije i da je preduzeo konkretne korake znajući da će ga oni dovesti do smrti"
988 pregleda 1 komentar(a)
Kit Flint, Foto: Kit Flint
Kit Flint, Foto: Kit Flint

Frontmen grupe The Prodigy Kit Flint u svom organizmu, u trenutku smrti imao je kokain, alkohol i kodein, a forenzičarka je saopštila da je vjerovatno riječ o samoubistvu, ali da nema dovoljno dokaza za zaključak da je smrt muzičara bilo samoubistvo.

Kit Flint je preminuo u martu ove godine, a kao zvaničan uzrok njegove smrti navedeno je samoubistvo vješanjem.

Tokom kratkog istražnog saslušanja u srijedu, forenzičarka Kerolajn Besli Marej saglasila se da je najvjerovatniji uzrok smrti muzičara samoubistvo, ali je takođe rekla da postoji i sumnja u ovakav razvoj događaja iz razloga što je Flinta u njegovoj kući pronašao prijatelj i zbog nedostatka jakih dokaza koji ukazuju na samoubistvo, prenosi N1 pisanje britanskih medija.

"Kako bismo sa sigurnošću rekli da se radi o samoubistvu, najprije treba imati jasne dokaze kojim bismo ustanovili da je Kit Flint imao jasnu namjeru da se ubije i da je preduzeo konkretne korake znajući da će ga oni dovesti do smrti. Imajući u vidu sve okolnosti, nema dovoljno dokaza za takvu tvrdnju", rekla je ona.

Kako je istakla, Flint je bio izrazito popularan i voljele su ga armije fanova i naglasila da će ostati otvoreno pitanje šta se u njegovoj glavi odvijalo kobnog dana.

Porodica Flinta i njegov menadžer nisu prisustvovali saslušanju, ali su znali da se ono odvija u Eseksu.

Saslušanje je održano u njihovom odsustvu, bez svjedoka koji su lično pozvani da daju dokaze, prenosi N1.

Tijelo Kita Flinta pronađeno je u njegovoj kući u Nort Endu, u Eseksu, 4. marta ove godine.

Bonus video: