PUBLIKA U TEL-AVIVU NEGODOVALA ZBOG GESTIKULACIJE IZVOĐAČA

Islandu prijeti kazna zbog palestinske zastave na Eurosongu

U toku prenosa subotnjeg finala takmičenja za najbolju pjesmu Evrope, članovi eklektik-pank sastava „Hatari“ podigli su šalove sa palestinskim zastavama
4142 pregleda 2 komentar(a)
Članovi islandskog sastava, Foto: Screenshot (YouTube)
Članovi islandskog sastava, Foto: Screenshot (YouTube)

Iz Izraelskog javnog servisa, koji je prenosio finale Pjesme Evrovizije, saopšteno je da bi organizatori mogli da kazne islandske učesnike „zbog neovlašćenog prikazivanja palestinskih zastava“.

U toku prenosa subotnjeg finala takmičenja za najbolju pjesmu Evrope, članovi eklektik-pank sastava „Hatari“ podigli su šalove sa palestinskim zastavama.

Pjevač Klemens Nikulason Hanigan pokazao je rukom znak „V za pobjedu“, a mnogi u Tel Avivu su na to odgovorili povicima negodovanja, prenosi Rojters.

„Islanđani će očigledno biti kažnjeni od strane Evropske radiodifuzne unije (EBU), koja zaista nije tolerantna prema onima koji krše pravila“, izjavio je za Inet TV Eldad Koblenz, izvršni direktor izraelske javne televizije Kan, prenosi Tanjug.

Pravila EBU dozvoljavaju diskvalifikaciju takmičara koji se ne pridržavaju zahtjeva da muzičko takmičenje bude „nepolitički događaj“.

Na pitanje koje su potencijalne kazne, portparol EBU je rekao da su u prošlosti za kršenje pravila primjenjivane finansijske sankcije.

Preporučujemo za Vas