Fox i Surreal u Podgorici

Predvodnici srpske trep scene potvrdili "Vijestima" nastup na festivalu City Groove
1328 pregleda 0 komentar(a)
Nastupaju na festivalu City Groove: Fox, Foto: Privatna arhiva
Nastupaju na festivalu City Groove: Fox, Foto: Privatna arhiva

Dva najpopularnija srpska repera novije generacije Fox i Surreal, nastupiće na City Groove festivalu u Podgorici 24. juna.

To je “Vijestima” potvrdio Branko Kljajić, novosadski reper koji stoji iza pseudonima Fox, poznat po hitovima kao što su “Šurim bika”, “Influenser” i “Indigo deca” koji broje više miliona pregleda na YouTube servisu.

Fox je debi albumom “Trap Guru Trap Boss” 2014. praktično pokrenuo lavinu trep zvuka u Srbiji.

Bivšem studentu filozofije ovo će biti prvi nastup u Podgorici, a crnogorska publika bila je u prilici da ga čuje uživo lani na Sea Danceu, na kojem će nastupiti i ovog ljeta.

Prošle godine na Sea Danceu nije nastupio, ali ove hoće i tamo i na City Groove Filip Arsenijević, poznatiji kao Surreal.

On je 2013. objavio mikstejp “Sextape”, a tri godine kasnije “Drugs”, ali bez većeg uspijeha.

Sin srpskog pisca Vladimira Arsenijevića zatim je otišao u Španiju, a po povratku u Srbiju 2017. širu popularnost stekao je hitom “Ja sam u gasu”, na kojem je radio upravo sa Foxom. Iste godine za Bassivity je objavio prvi studijski album “Sam u kući”.

Ranije je “Vijestima” hrvatski alternativni muzičar Boris Štok potvrdio da će na City Grooveu nastupiti 22. ili 23. juna, dok je grupa “Zoster” na Facebooku objavila da će na istom festivalu svirati 22. juna.

Bonus video: