"MI SMO BEND ZA VELIKE BINE"

Pogledajte prvi spot benda "The Grupa"

Sastav “The grupa” objavio prvi autorski singl - “Australija”
1337 pregleda 1 komentar(a)
The Grupa, Foto: Privatna arhiva
The Grupa, Foto: Privatna arhiva

Crnogorski pop-rock sastav “The Grupa” nakon dosta uspješnih koncerata po primorju na festivalima i manifestacijama prezentovao je prvi autorski singl. U pitanju je pjesma “Australija” za koju je muziku i tekst napisao saksofonista benda Željko Vasović, dok su ostali članovi bili zaduženi za aranžman.

Pored Vasovića The Grupu čine Đurđa Petrović Poljak - vokal, Predrag Batuta - vokal i saksofon, Petar Bukilica - gitara, Branko Marković - bas, Božidar Martinović - piano, Anto Milošević - bubnjevi i Stefan Stešević - truba, a njihov prvi singl biće, kako navode, energičan i interesantan.

“Prezadovoljni smo kako je ispala pjesma. Ovaj singl donosi specifičnu ljubavnu priču. Naime, govori o tome da se za ljubav uvijek treba boriti i ne treba se lako predavati. Tačno je da ljubavnih pjesama ima dosta, ali mislim da niko do sad nije imao sličan tekst, pa se nadam da će publici biti jednako interesantno i da odsluša numeru, ali i da odgleda spot koji je sniman u kotorskom Starom gradu, plaži Jaz, balon sali “Fair Play” na Radanovićima i sali Bokserskog kluba Budva, a za režiju i scenario bio je zadužen Dušan Vuleković”, priča za Vijesti Željko Vasović.

“Žanrovski je pjesma potpuno drugačija od onoga što se radilo do sad u Crnoj Gori, možda i zbog toga što smo među najbrojnijim sastavima, možda i zato što je postavka benda drugačija. Zato bismo ovu pjesmu žanrovski opisali kao ska rok, i to je definitivno pravac koji nam najbolje leži”, objašnjava Vasović.

“The Grupa” je nastala prije tri godine, a čine je iskusni muzičari okupljeni oko ideje da se bave drugačijom muzikom i u planu im je da izbacuju singl po singl.

“Mislim da je to najbolji način da se maksimalno posvetimo prezentaciji pjesme. Tako će svaki naš singl imati spot, a već uveliko spremamo repertoar autorskih pjesama, pa ćemo na narednim nastupima svirati “Australiju. U planu nam je da do kraja ljeta objavimo još nekoliko pjesama”, obećava Vasović.

Sagovornik Vijesti se nada da će nakon ove pjesme imati priliku da se predstave ljubiteljima dobre muzike širom Crne Gore, te da će dobiti pozive i za festivale.

“Trenutno smo u pregovorima oko nekih nastupa, no i sami smo malo lijeni po tom pitanju, pa je i to jedan od razloga što za tri godine nijesmo svirali bez po primorju. Svjesni smo činjenice da nas ima dosta, što dodatno otežava naše angažovanje jer smo bend za velike bine. Zato i nećemo, poput naših kolega, praviti manje formacije ‘The Grupe’ kako bi više nastupali i svirali”, zaključuje Vasović.

Preporučujemo za Vas