Lake fest od 8. do 10.avgusta

Proglašeni su i najbolji kratkometražni filmovi sa prošlogodišnjeg Lake festa, a pobjednik je ekipa iz Podgorice u sastavu Danijel Čelečki, Dražen Milić i Rade Živaljević koji su za film “Love story” dobili 800 eura
1019 pregleda 0 komentar(a)
Sa prošlogodišnjeg Lake festa, Foto: Luka Zeković
Sa prošlogodišnjeg Lake festa, Foto: Luka Zeković

Ovogodišnje izdanje Lake festa, najvećeg crnogorskog rok festivala biće održano od 8. do 10. avgusta, a uskoro će biti objavljen line up, saopštili su organizatori.

Proglašeni su i najbolji kratkometražni filmovi sa prošlogodišnjeg Lake festa.

Pobjednik je ekipa iz Podgorice u sastavu Danijel Čelečki, Dražen Milić i Rade Živaljević koji su za film “Love story” dobili 800 eura.

Drugo mjesto i novčana nagrada u iznosu od 500 eura pripala je Marku Ristiću iz Novog Sada, a treće mjesto i 300 eura osvojio je ML videos.

Nagradni fond je obezbijeđen uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore.

Organizatori su saopštili da su ponosni i na aftermovie ‘Lake fest 2018’ koji je nastao u produkciji Pivare i Ekološkog pokreta “Ozon”, a koji je bio van konkurencije.

“Taj video pratio je tradicionalnu akciju ‘Rock and Recycle’ i ‘Eco check point’ koja se organizuju u okviru festivala, kao i proces stvaranja skulpture u obliku pastrmke koja je napravljena od 30.000 plastičnih čaša, prikupljenih tokom festivala”.

U sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) izmontiran je i The best film sa kadrovima iz prethodnih godina.

Bonus video: