Nikšićani osvojili 11 nagrada na "Harmonika festu"

Na takmičenju je učestvovalo preko 250 učenika iz zemalja regiona i Evrope
730 pregleda 0 komentar(a)
Mladi muzičari iz Nikšića, Foto: Muzička škola
Mladi muzičari iz Nikšića, Foto: Muzička škola

Učenici Muzičke škole „Dara Čokorilo“ iz Nikšića na IX Međunarodnom festivalu „Harmonika fest“ u Tivtu, osvojili su 11 nagrada i to četiri prve, šest drugih i jednu treću.

Vuk Vujačić, u klasi Ljiljane Radović, osvojio je prvu nagradu, kao i Dimitrije Knežević, klasa Vesne Šarac. Mješoviti orkestar, kojim diriguje Vesna Šarac, osvojio je prvo mjesto, kao i trio Kaća Radulović, Luka Bajović i Katarina Jaredić, učenici profesorica Ivane Ćućić, Vedrane Rašović i Vesne Šarac, u disciplini kamerne muzike.

Druge nagrade osvojili su učenici profesorice Vesne Šarac, i to Joko Mićković i Milena Drašković, kao i Vladimir Kecojević, iz klase Ane Bjeletić, i Jovana Aleksić, učenica u klasi Irene Merdović. U disciplini kamerna muzika, dueti flautista, Balša Zečević i Lana Roganović, i Teodora Jovović i Elena Lalićević, koje vodi profesorica Milena Konatar, osvojili su takođe druga mjesta, dok je Andrija Šljukić, u klasi Nade Milićević, bio treći.

Na takmičenju je učestvovalo preko 250 učenika iz zemalja regiona i Evrope a ocjenjivao ih je žiri u sastavu: Radomir Tomić (Srbija), Frederik Deschamps (Francuska), Miljan Bjeletić (Srbija), Corrado Rojac (Italija), Damir Sultanov (Kazahstan), Dalibor Boljun (Hrvatska), Aleksandar Basarab (Crna Gora), Miroslav Ilić (Crna Gora), Georgi Korch (Rusija), Čedomir Nikolić (Srbija) i Silva Skenderi (Albanija).

Bonus video: