Ilija Đoković: U stvaranju pronalazim svoj unutrašnji mir

Srpski tehno DJ i producent u usponu Ilija Đoković uoči nastupa u Kotoru 21. juna, gdje će dijeliti pult sa još trojicom kolega
561 pregleda 0 komentar(a)
Ilija Đoković, Foto: Bdgrotto
Ilija Đoković, Foto: Bdgrotto

Mladi i perspektivni srpski tehno DJ i producent Ilija Đoković biće zvijezda predstojeće elektronske žurke “Breathe”, koja će se odigrati u kotorskoj diskoteci “Maximus” u petak 21. juna, a gdje će uz njega nastupiti i Nemax, Iks-Oks i Branko Vuković. Početak je zakazan za 23 sata, a ulaz će koštati šest eura.

Đoković je jedno od traženijih imena u regionu u posljednje vrijeme, početkom godine je sa trakom “Atom”, sa EP- a “Gravity” objavljenog na holandskoj etiketi Filth on Acid, zauzeo vrh liste Beatport Top 100 najboljih tehno izdanja, a ovog ljeta između ostalog očekuje ga i nastup na Exit festivalu, gdje se predstavljao i ranije. Prije toga će rasplesati publiku u Kotoru, sa kojom je već upoznat, pa najavljuje pravu žurku.

“Sjećam se posljednjeg seta u Maximusu koji je bio ispracen sjajnom energijom, ništa manje ne očekujem ni ovog puta. Biće vrelo”, kazao je on za “Kroz grad”.

Smederevski DJ i producent svoje radove izdaje na etiketama kao što su Phobiq, Driving Forces Recordings, Tauten i mnoge druge, dok su njegove trake naišle na pozitivne reakcije, ne samo publike, već i poznatih imena žanra kao što su Adam Bejer, Spektre, Sam Paganini, Kristijan Varela, Mark Najt...

“Zvuk koji prezentujem ovih godina može se definisati kao moderni tehno sa primjesama progresiva i po malo trensa. Inspiraciju pronalazim u različitim situacijama iz realnog svijeta i svakodnevnih situacija u mom životu”, objašnjava Đoković.

Na pitanje da li više voli da provodi vrijeme na putu, nastupajući ili u studiju odgovara: “Uzimajući u obzir redovno gust raspored na DJ polju, mogao bi reći da trenutno više uživam stvarajući muziku, gdje i često pronalazim svoj unutrašnji mir. Što naravno ne znači da manje volim da vrtim muziku”.

Pred Đokovićem je period u kojem mora odbraniti titulu jednog od najperspektivnijih izvođača svog žanra sa ovih prostora, a sudeći po njegovim najavama smederevski DJ sprema velike stvari, mada kaže da mora da ostane uzdržan i ne otkriva previše.

“Stiže izdanje na izdavačkoj kući koju vode Pan-Pot i uradio sam remiks za jedno veliko ime. Biće ovo još jedna uspješna godina”, uvjeren je on.

Uz njega srpsku scenu će predstavljati i njegov beogradski kolega Nemaks, dok će na Iks-Oks i Branko Vuković biti na domaćem terenu. Biće ovo i prva žurka DJ organizacije “Breath” koju je upravo Vuković, jedan od najaktivnijih crnogorskih DJ-eva u posljednje vrijeme, pokrenuo.

“Može se reći da je organizacija nastala prilično spontano. Kako već dugo vremena sam učestvovao u realizaciji raznih žurki, pa i festivala, kako za pultom tako i van, na predlog prijatelja da i sami imamo našu organizaciju sa kojom cemo nastaviti sličan scenario, ali ovog puta u našoj režiji. Sa njim danas, Mićom Miloševićem, činim ovu organizaciju koju smo nazvali ‘Breathe’, sa tendencijom da proširimo kadrovski dio jer u planu su projekti koji se baziraju na podizanju kvaliteta elektronske scene, odnosno dešavanja uopšte”, objasnio je Vuković za “Kroz grad” i dodao da je upravo Nemax učestvovao stvaranju imena organizacije.

“Meni se naziv dopao jer predstavlja sve ono što mi i hoćemo, kako zajedno dišemo, tako je cilj da dijelimo muziku kroz zajednički ples, prosto je, a neophodno”, kazao je podgorički DJ i istakao da očekuje energično i plesno veče, za koje je rekao da je samo početak, “gdje će se publika uvjeriti u ozbiljnost njihovih ideja”.

Bonus video: